Nowości
Bluza kucharska MeshAir Pro slate grey
Bluza kucharska MeshAir Pro slate grey
84,00 zł
szt.
Bluza kucharska MeshAir Pro biała
Bluza kucharska MeshAir Pro biała
81,00 zł
szt.
Bluza kucharska MeshAir Pro czarna
Bluza kucharska MeshAir Pro czarna
84,00 zł
szt.
Promocje
 Krajalnica do wędlin
Krajalnica do wędlin
1 699,00 zł 1 350,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
82,00 zł 42,00 zł
szt.
Dyspenser, ociekacz na sztućce stal H13,7cm
Dyspenser, ociekacz na sztućce stal H13,7cm
30,99 zł 25,80 zł
szt.
Naświetlacz szufladowy ze stali nierdzewnej
Naświetlacz szufladowy ze stali nierdzewnej
1 137,00 zł 920,00 zł
szt.

Kuchnia

Wyposażenie kuchni gastronomicznej

Kuchnia to serce i najważniejsze miejsce w każdym lokalu gastronomicznym, bez względu czy jest to elegancka restauracja, czy niewielka budka z fast foodem. W kuchni przygotowywane są potrawy, których jakość przekłada się na sukces całego przedsięwzięcia, dlatego też wyposażenie jej w przybory kuchenne Horeca, jest niezwykle istotne.

Czytaj dalej

Lada chłodnicza WCh-7 Ofelia/grawitacja Lada chłodnicza WCh-7 Ofelia/grawitacja

Lada chłodnicza WCh-7 Ofelia/grawitacja

Producent: CEBEA
Cena 5 590,00 zł
szt.
zobacz więcej

Podstawowe wyposażenie kuchni restauracyjnej

Podstawowe wyposażenie kuchni to stalowe meble oraz urządzenia grzewcze typu kuchenki gastronomiczne, patelnie uchylne, piec konwekcyjno-parowy czy kocioł warzelny. Wszystkie produkty wymagające niskich temperatur powinny być przechowywane w szafie chłodniczej lub mroźniczej. W wielu miejscach niezastąpione są także winiarki, kostkarki i łuskarki. Na etapie przygotowania potraw pomocne są urządzenia rozdrabniające takie jak robot wielofunkcyjny, obieraczka do ziemniaków, wilk, mikser planetarny, szatkownica czy krajalnica. Przy wszystkich procesach obróbki żywności niezbędne są naczynia takie jak garnki stalowe o dużych pojemnościach, patelnie czy pojemniki GN.

Przeznaczenie wyposażenia kuchni

Należy pamiętać, iż wyposażenie profesjonalnej kuchni musi być przemyślaną decyzją, uzależnioną od charakteru lokalu, dostępnej powierzchni, przyłączy wodno-kanalizacyjnych oraz energii elektrycznej. Sprzęty oraz meble muszą być w pełni funkcjonalne, aby ułatwić pracę. Wybór urządzeń musi spełniać także normy sanitarno-higieniczne, BHP oraz wytyczne HACCP. Odpowiednie wyposażenie kuchni pozwoli na utrzymanie kosztów eksploatacji na optymalnym poziomie.

Zróżnicowane wyposażenie 

Im bardziej zróżnicowane urządzenia dostępne w kuchni gastronomicznej, tym łatwiejsza i szybsza praca. W dzisiejszych czasach kucharze mogą korzystać z dóbr techniki, która nie tylko ułatwia codzienne czynności, ale przede wszystkim daje nowe możliwości. Nowoczesne produkty wyposażone są w panele elektroniczne, które dają możliwość programowania i zapamiętywania określonych czynności. Ułatwia to znacznie pracę i daje możliwość odtworzenia potraw przez mniej wykwalifikowany personel.

W naszym sklepie dostępna jest szeroka oferta wyposażenia kuchni, począwszy od drobnych akcesoriów po naczynia oraz specjalistyczne urządzenia grzewcze, chłodnicze i rozdrabniające.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl