Wysyłka w
69,34 zł
Cena regularna:
77,04 zł
56,37 zł
Cena regularna:
62,63 zł
39,49 zł
Cena regularna:
43,88 zł
32,11 zł
Cena regularna:
35,67 zł
58,10 zł
Cena regularna:
64,55 zł
47,24 zł
Cena regularna:
52,48 zł
32,65 zł
Cena regularna:
36,28 zł
26,54 zł
Cena regularna:
29,50 zł
38,70 zł
Cena regularna:
43,00 zł
31,46 zł
Cena regularna:
34,96 zł
11,50 zł
Cena regularna:
12,10 zł
9,35 zł
Cena regularna:
9,84 zł
36,83 zł
Cena regularna:
40,92 zł
29,94 zł
Cena regularna:
33,27 zł
201,96 zł
Cena regularna:
224,40 zł
164,20 zł
Cena regularna:
182,44 zł
136,69 zł
Cena regularna:
151,88 zł
111,13 zł
Cena regularna:
123,48 zł
29,64 zł
Cena regularna:
31,20 zł
24,10 zł
Cena regularna:
25,37 zł
47,84 zł
Cena regularna:
53,16 zł
38,89 zł
Cena regularna:
43,22 zł
91,49 zł
Cena regularna:
101,65 zł
74,38 zł
Cena regularna:
82,64 zł
23,11 zł
Cena regularna:
25,68 zł
18,79 zł
Cena regularna:
20,88 zł
13,30 zł
Cena regularna:
14,00 zł
10,81 zł
Cena regularna:
11,38 zł
14,82 zł
Cena regularna:
15,60 zł
12,05 zł
Cena regularna:
12,68 zł
21,98 zł
Cena regularna:
24,42 zł
17,87 zł
Cena regularna:
19,85 zł
22,40 zł
Cena regularna:
24,89 zł
18,21 zł
Cena regularna:
20,24 zł
48,60 zł
Cena regularna:
54,00 zł
39,51 zł
Cena regularna:
43,90 zł
1,43 zł
Cena regularna:
1,50 zł
1,16 zł
Cena regularna:
1,22 zł
29,15 zł
Cena regularna:
32,39 zł
23,70 zł
Cena regularna:
26,33 zł
Przygotowywanie dań - zwłaszcza w profesjonalnych restauracjach, które stawiają na jakość, najwyższy smak i zdrowie gości - wymaga sprzętu, który dostarczy najlepszych produktów i dań. W ich przygotowywaniu niezwykle pomocne są kutry gastronomiczne, które m.in. siekają, mielą, mieszają i wyrabiają poszczególne składniki lub dania, usprawniając w ten sposób cały proces gotowania czy pieczenia. Ich zastosowanie jest niezwykle szerokie - wykorzystuje się je bowiem zarówno do siekania warzyw, jak i do tworzenia sosów, wyrabiania ciast, mieszania farszu itd. Kutry gastronomiczne są więc obowiązkowym sprzętem w przemyśle spożywczym, który w ten sposób ułatwia pracę kucharzy, gwarantując przy tym najwyższą jakość i niepowtarzalny smak.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Co to jest kuter gastronomiczny?
Profesjonalny cutter gastronomiczny jest urządzeniem o wzmocnionych parametrach technicznych, co w znaczący sposób odróżnia go od standardowego sprzętu kuchennego wykorzystywanego w domach prywatnych. Kuter gastronomiczny znajdziesz w dodatku w różnych wariantach oraz w kilku pojemnościach, co przekłada się oczywiście na przyszłą funkcjonalność tego sprzętu. Istotne znaczenie ma również moc urządzenia, wpływająca bezpośrednio na jego sprawność w codziennej eksploatacji.
Istotną cechą każdego cuttera powinna być jego bezawaryjność – dostępne w naszym asortymencie urządzenia tego rodzaju produkowane są przez znane marki, specjalizujące się w dostarczaniu wyposażenia właśnie dla gastronomii i branż pokrewnych (na przykład dla przetwórstwa).
Elementy wyposażenia kutra gastronomicznego są najczęściej wykonywane ze stali nierdzewnej. Materiał ten jest w gastronomii wykorzystywany powszechnie i doceniany za wysoką odporność na wszelkiego typu uszkodzenia mechaniczne, zmiany temperatury czy rdzę.
Kuter gastronomiczny - charakterystyka
W Horeca Polska oferujemy cuttery gastronomiczne, które wyróżniają się najwyższą jakością wykonania, trwałością i odpornością. Do ich produkcji wykorzystano stal nierdzewną, która ceniona jest ze względu na swoją m.in. odporność na środowisko kwasowe oraz niezwykłą łatwością w pielęgnacji i czyszczeniu.
Najwyższej jakości modele pozwalają przygotować nawet do 200 porcji dziennie. Ponadto charakteryzuje je wysoka jakość wykonania i mnóstwo możliwości zastosowań, co z pewnością docenią kreatywni i doświadczeni kucharze. W ofercie dostępne są także elektryczne maszynki do mięs, które umożliwiają tzw. pracę ciągłą - bez konieczności nadzorowania i doglądania przez członków zespołu.
Kuter gastronomiczny - zastosowanie
Wysokiej klasy kuter gastronomiczny jest maszyną radzącą sobie doskonale z szeregiem czynności kuchennych. Dlatego też wyróżnia się szerokim zakresem funkcjonalności. Za jego pomocą możliwe jest wygodne i szybkie:
-
krojenie,
-
mielenie,
-
siekanie (z funkcją rozdrabniania),
-
mieszanie (składników i całych potraw),
-
miksowanie,
-
wyrabianie ciasta, musów i innych składników.
Jak widać, powyższe czynności należą do tych najbardziej czasochłonnych, a są oczywiście niezbędne i codziennie wykonywane w dowolnym lokalu gastronomicznym. Wstępna obróbka żywności, polegająca właśnie na jej rozdrobnieniu czy wymieszaniu nie tylko zajmuje sporo czasu, ale i angażuje kilku pracowników, co wpływa na pracę całego zespołu. Zastosowanie oferowanych przez nas cutterów skróci czas przygotowania, a także usprawni działanie kucharzy.
Każde urządzenie takiego rodzaju może być bezpiecznie użytkowane w warunkach profesjonalnych. Ruchome elementy i osprzęt mechaniczny pozostają osłonięte, a ewentualne dodawanie kolejnych półproduktów do pojemnika kutra odbywa się bezkontaktowo – przez specjalnie przystosowany otwór w pokrywie urządzenia. Taka konstrukcja ogranicza ryzyko groźnych wypadków przy pracy.
Wilki do mielenia mięsa - nasza oferta
Wilki i kutry gastronomiczne ze stali nierdzewnej doskonale znoszą wysoką temperaturę, częste mycie i kontakt z wodą. Dzięki temu służą w gastronomii na lata, tworząc smakowite sosy, pasztety, desery i przekąski. Dostępne modele różni pojemność, funkcjonalności, cena, ilość obrotów na minutę, a także główna funkcjonalność (np. nadziewarka vs. maszynka do mielenia). Każdy z nich wyróżnia najwyższa jakość, niezawodność i rekomendacje, pochodzące z branży gastronomicznej.
Producenci, z usług których korzystamy, to europejska śmietanka: Stalgast, Robo Coupe, Yato Gastro oraz Revolution są liderami w dostawie wysokiej klasy sprzętu dla gastronomii. W przypadku pytań o poszczególne modele, ich funkcjonalność i możliwości - zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami. Sklep Horeca Polska powstał z myślą o Państwa restauracjach - raczymy więc maksymalną pomocą w wyborze najbardziej profesjonalnego, kuchennego wyposażenia.