do kasy suma: 0,00 zł
Opcje przeglądania
PROMOCJE
Pojemnik GN 1/6 poliwęglan OUTLET
Pojemnik GN 1/6 poliwęglan OUTLET
13,74 zł 11,68 zł 11,17 zł 9,50 zł
szt.
Taca ASIA PLUS biała 38cm OUTLET
Taca ASIA PLUS biała 38cm OUTLET
87,74 zł 82,00 zł 71,33 zł 66,67 zł
szt.

Przygotowywanie dań - zwłaszcza w profesjonalnych restauracjach, które stawiają na jakość, najwyższy smak i zdrowie gości - wymaga sprzętu, który dostarczy najlepszych produktów i dań. W ich przygotowywaniu niezwykle pomocne są kutry gastronomiczne, które m.in. siekają, mielą, mieszają i wyrabiają poszczególne składniki lub dania, usprawniając w ten sposób cały proces gotowania czy pieczenia. Ich zastosowanie jest niezwykle szerokie - wykorzystuje się je bowiem zarówno do siekania warzyw, jak i do tworzenia sosów, wyrabiania ciast, mieszania farszu itd. Kutry gastronomiczne są więc obowiązkowym sprzętem w przemyśle spożywczym, który w ten sposób ułatwia pracę kucharzy, gwarantując przy tym najwyższą jakość i niepowtarzalny smak.


Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V

Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V
Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V

250 kg/24h

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 3 517,00 zł (netto: 2 859,35 zł )
szt.

Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V

Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V
Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V

220kg/1h

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 2 693,00 zł (netto: 2 189,43 zł )
szt.

Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V

Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V
Maszynka do mielenia mięsa, P 0.8 kW, U 230 V

160kg/1h

Dostępność: średnia ilość

Wysyłka w: 24 godziny

Cena: 3 776,00 zł (netto: 3 069,92 zł )
szt.

Co to jest kuter gastronomiczny?

Profesjonalny cutter gastronomiczny jest urządzeniem o wzmocnionych parametrach technicznych, co w znaczący sposób odróżnia go od standardowego sprzętu kuchennego wykorzystywanego w domach prywatnych. Kuter gastronomiczny znajdziesz w dodatku w różnych wariantach oraz w kilku pojemnościach, co przekłada się oczywiście na przyszłą funkcjonalność tego sprzętu. Istotne znaczenie ma również moc urządzenia, wpływająca bezpośrednio na jego sprawność w codziennej eksploatacji. 

Istotną cechą każdego cuttera powinna być jego bezawaryjność – dostępne w naszym asortymencie urządzenia tego rodzaju produkowane są przez znane marki, specjalizujące się w dostarczaniu wyposażenia właśnie dla gastronomii i branż pokrewnych (na przykład dla przetwórstwa).

Elementy wyposażenia kutra gastronomicznego są najczęściej wykonywane ze stali nierdzewnej. Materiał ten jest w gastronomii wykorzystywany powszechnie i doceniany za wysoką odporność na wszelkiego typu uszkodzenia mechaniczne, zmiany temperatury czy rdzę. 

Kuter gastronomiczny - charakterystyka

W Horeca Polska oferujemy cuttery gastronomiczne, które wyróżniają się najwyższą jakością wykonania, trwałością i odpornością. Do ich produkcji wykorzystano stal nierdzewną, która ceniona jest ze względu na swoją m.in. odporność na środowisko kwasowe oraz niezwykłą łatwością w pielęgnacji i czyszczeniu.

Najwyższej jakości modele pozwalają przygotować nawet do 200 porcji dziennie. Ponadto charakteryzuje je wysoka jakość wykonania i mnóstwo możliwości zastosowań, co z pewnością docenią kreatywni i doświadczeni kucharze. W ofercie dostępne są także elektryczne maszynki do mięs, które umożliwiają tzw. pracę ciągłą - bez konieczności nadzorowania i doglądania przez członków zespołu.

Kuter gastronomiczny - zastosowanie

Wysokiej klasy kuter gastronomiczny jest maszyną radzącą sobie doskonale z szeregiem czynności kuchennych. Dlatego też wyróżnia się szerokim zakresem funkcjonalności. Za jego pomocą możliwe jest wygodne i szybkie:

  • krojenie,

  • mielenie,

  • siekanie (z funkcją rozdrabniania),

  • mieszanie (składników i całych potraw),

  • miksowanie,

  • wyrabianie ciasta, musów i innych składników.

Jak widać, powyższe czynności należą do tych najbardziej czasochłonnych, a są oczywiście niezbędne i codziennie wykonywane w dowolnym lokalu gastronomicznym. Wstępna obróbka żywności, polegająca właśnie na jej rozdrobnieniu czy wymieszaniu nie tylko zajmuje sporo czasu, ale i angażuje kilku pracowników, co wpływa na pracę całego zespołu. Zastosowanie oferowanych przez nas cutterów skróci czas przygotowania, a także usprawni działanie kucharzy.

Każde urządzenie takiego rodzaju może być bezpiecznie użytkowane w warunkach profesjonalnych. Ruchome elementy i osprzęt mechaniczny pozostają osłonięte, a ewentualne dodawanie kolejnych półproduktów do pojemnika kutra odbywa się bezkontaktowo – przez specjalnie przystosowany otwór w pokrywie urządzenia. Taka konstrukcja ogranicza ryzyko groźnych wypadków przy pracy.  

Wilki do mielenia mięsa - nasza oferta

Wilki i kutry gastronomiczne ze stali nierdzewnej doskonale znoszą wysoką temperaturę, częste mycie i kontakt z wodą. Dzięki temu służą w gastronomii na lata, tworząc smakowite sosy, pasztety, desery i przekąski. Dostępne modele różni pojemność, funkcjonalności, cena, ilość obrotów na minutę, a także główna funkcjonalność (np. nadziewarka vs. maszynka do mielenia). Każdy z nich wyróżnia najwyższa jakość, niezawodność i rekomendacje, pochodzące z branży gastronomicznej.

Producenci, z usług których korzystamy, to europejska śmietanka: Stalgast, Robo Coupe, Yato Gastro oraz Revolution są liderami w dostawie wysokiej klasy sprzętu dla gastronomii. W przypadku pytań o poszczególne modele, ich funkcjonalność i możliwości - zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami. Sklep Horeca Polska powstał z myślą o Państwa restauracjach - raczymy więc maksymalną pomocą w wyborze najbardziej profesjonalnego, kuchennego wyposażenia.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl