Producent
Wysyłka w
78,97 zł
Cena regularna:
87,74 zł
64,20 zł
Cena regularna:
71,33 zł
98,72 zł
Cena regularna:
109,69 zł
80,26 zł
Cena regularna:
89,18 zł
37,80 zł
Cena regularna:
42,00 zł
30,73 zł
Cena regularna:
34,15 zł
24,70 zł
Cena regularna:
26,00 zł
20,08 zł
Cena regularna:
21,14 zł
137,52 zł
Cena regularna:
152,80 zł
111,80 zł
Cena regularna:
124,23 zł
17,09 zł
Cena regularna:
18,99 zł
13,89 zł
Cena regularna:
15,44 zł
22,40 zł
Cena regularna:
24,89 zł
18,21 zł
Cena regularna:
20,24 zł
38,29 zł
Cena regularna:
40,30 zł
31,13 zł
Cena regularna:
32,76 zł
28,98 zł
Cena regularna:
30,50 zł
23,56 zł
Cena regularna:
24,80 zł
60,67 zł
Cena regularna:
67,41 zł
49,33 zł
Cena regularna:
54,80 zł
9,88 zł
Cena regularna:
10,40 zł
8,03 zł
Cena regularna:
8,46 zł
7,20 zł
Cena regularna:
8,00 zł
5,85 zł
Cena regularna:
6,50 zł
8,35 zł
Cena regularna:
9,28 zł
6,79 zł
Cena regularna:
7,54 zł
107,10 zł
Cena regularna:
119,00 zł
87,07 zł
Cena regularna:
96,75 zł
22,40 zł
Cena regularna:
24,89 zł
18,21 zł
Cena regularna:
20,24 zł
23,37 zł
Cena regularna:
25,97 zł
19,00 zł
Cena regularna:
21,11 zł
128,41 zł
Cena regularna:
142,68 zł
104,40 zł
Cena regularna:
116,00 zł
14,73 zł
Cena regularna:
15,50 zł
11,98 zł
Cena regularna:
12,60 zł
50,31 zł
Cena regularna:
82,00 zł
40,90 zł
Cena regularna:
66,67 zł
17,82 zł
Cena regularna:
19,80 zł
14,49 zł
Cena regularna:
16,10 zł
Przygotowywanie dań - zwłaszcza w profesjonalnych restauracjach, które stawiają na jakość, najwyższy smak i zdrowie gości - wymaga sprzętu, który dostarczy najlepszych produktów i dań. W ich przygotowywaniu niezwykle pomocne są kutry gastronomiczne, które m.in. siekają, mielą, mieszają i wyrabiają poszczególne składniki lub dania, usprawniając w ten sposób cały proces gotowania czy pieczenia. Ich zastosowanie jest niezwykle szerokie - wykorzystuje się je bowiem zarówno do siekania warzyw, jak i do tworzenia sosów, wyrabiania ciast, mieszania farszu itd. Kutry gastronomiczne są więc obowiązkowym sprzętem w przemyśle spożywczym, który w ten sposób ułatwia pracę kucharzy, gwarantując przy tym najwyższą jakość i niepowtarzalny smak.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Co to jest kuter gastronomiczny?
Profesjonalny cutter gastronomiczny jest urządzeniem o wzmocnionych parametrach technicznych, co w znaczący sposób odróżnia go od standardowego sprzętu kuchennego wykorzystywanego w domach prywatnych. Kuter gastronomiczny znajdziesz w dodatku w różnych wariantach oraz w kilku pojemnościach, co przekłada się oczywiście na przyszłą funkcjonalność tego sprzętu. Istotne znaczenie ma również moc urządzenia, wpływająca bezpośrednio na jego sprawność w codziennej eksploatacji.
Istotną cechą każdego cuttera powinna być jego bezawaryjność – dostępne w naszym asortymencie urządzenia tego rodzaju produkowane są przez znane marki, specjalizujące się w dostarczaniu wyposażenia właśnie dla gastronomii i branż pokrewnych (na przykład dla przetwórstwa).
Elementy wyposażenia kutra gastronomicznego są najczęściej wykonywane ze stali nierdzewnej. Materiał ten jest w gastronomii wykorzystywany powszechnie i doceniany za wysoką odporność na wszelkiego typu uszkodzenia mechaniczne, zmiany temperatury czy rdzę.
Kuter gastronomiczny - charakterystyka
W Horeca Polska oferujemy cuttery gastronomiczne, które wyróżniają się najwyższą jakością wykonania, trwałością i odpornością. Do ich produkcji wykorzystano stal nierdzewną, która ceniona jest ze względu na swoją m.in. odporność na środowisko kwasowe oraz niezwykłą łatwością w pielęgnacji i czyszczeniu.
Najwyższej jakości modele pozwalają przygotować nawet do 200 porcji dziennie. Ponadto charakteryzuje je wysoka jakość wykonania i mnóstwo możliwości zastosowań, co z pewnością docenią kreatywni i doświadczeni kucharze. W ofercie dostępne są także elektryczne maszynki do mięs, które umożliwiają tzw. pracę ciągłą - bez konieczności nadzorowania i doglądania przez członków zespołu.
Kuter gastronomiczny - zastosowanie
Wysokiej klasy kuter gastronomiczny jest maszyną radzącą sobie doskonale z szeregiem czynności kuchennych. Dlatego też wyróżnia się szerokim zakresem funkcjonalności. Za jego pomocą możliwe jest wygodne i szybkie:
-
krojenie,
-
mielenie,
-
siekanie (z funkcją rozdrabniania),
-
mieszanie (składników i całych potraw),
-
miksowanie,
-
wyrabianie ciasta, musów i innych składników.
Jak widać, powyższe czynności należą do tych najbardziej czasochłonnych, a są oczywiście niezbędne i codziennie wykonywane w dowolnym lokalu gastronomicznym. Wstępna obróbka żywności, polegająca właśnie na jej rozdrobnieniu czy wymieszaniu nie tylko zajmuje sporo czasu, ale i angażuje kilku pracowników, co wpływa na pracę całego zespołu. Zastosowanie oferowanych przez nas cutterów skróci czas przygotowania, a także usprawni działanie kucharzy.
Każde urządzenie takiego rodzaju może być bezpiecznie użytkowane w warunkach profesjonalnych. Ruchome elementy i osprzęt mechaniczny pozostają osłonięte, a ewentualne dodawanie kolejnych półproduktów do pojemnika kutra odbywa się bezkontaktowo – przez specjalnie przystosowany otwór w pokrywie urządzenia. Taka konstrukcja ogranicza ryzyko groźnych wypadków przy pracy.
Wilki do mielenia mięsa - nasza oferta
Wilki i kutry gastronomiczne ze stali nierdzewnej doskonale znoszą wysoką temperaturę, częste mycie i kontakt z wodą. Dzięki temu służą w gastronomii na lata, tworząc smakowite sosy, pasztety, desery i przekąski. Dostępne modele różni pojemność, funkcjonalności, cena, ilość obrotów na minutę, a także główna funkcjonalność (np. nadziewarka vs. maszynka do mielenia). Każdy z nich wyróżnia najwyższa jakość, niezawodność i rekomendacje, pochodzące z branży gastronomicznej.
Producenci, z usług których korzystamy, to europejska śmietanka: Stalgast, Robo Coupe, Yato Gastro oraz Revolution są liderami w dostawie wysokiej klasy sprzętu dla gastronomii. W przypadku pytań o poszczególne modele, ich funkcjonalność i możliwości - zachęcamy do kontaktu z naszymi doradcami. Sklep Horeca Polska powstał z myślą o Państwa restauracjach - raczymy więc maksymalną pomocą w wyborze najbardziej profesjonalnego, kuchennego wyposażenia.