do kasy suma: 0,00 zł
PROMOCJE
Tabliczki z numerami na stoliki
Tabliczki z numerami na stoliki
65,00 zł 42,00 zł 52,85 zł 34,15 zł
szt.
Mini paletka, drewno, 20x12 cm HorecaPolska
Mini paletka, drewno, 20x12 cm HorecaPolska
14,00 zł 11,00 zł 11,38 zł 8,94 zł
szt.

W kuchniach gastronomicznych wyróżnia się dwa rodzaje sprzętów chłodzących: urządzenia chłodnicze i urządzenia mroźnicze. Obydwa typy występują w różnych konfiguracjach, np. są to witryny, stoły lub szafy. Do grupy urządzeń pracujących w niskiej temperaturze zaliczamy także kruszarki i kostkarki do lodu. Tak obszerna funkcjonalność i szerokie zastosowanie powoduje, że urządzenia chłodniczne zamontować można zarówno w restauracjach, profesjonalnych kuchniach, jak i pubach, firmach cateringowych i stołówkach. Dzięki nim utrzymasz odpowiednią temperaturę żywności, przedłużając ich świeżość. Sprzęt i meble spełniają wymogi bezpieczeństwa, które obowiązują w gastronomii. Zapraszamy serdecznie do zapoznania się z kompletną ofertą urządzeń chłodniczych w naszej hurtowni


 

Lada chłodnicza Futura 1.25-3.75 Bolarus Lada chłodnicza Futura 1.25-3.75 Bolarus
Producent: Bolarus
Cena: 13 780,00 zł (netto: 11 203,25 zł )
szt.
zobacz więcej

Urządzenia chłodnicze ze stali nierdzewnej

W codziennym życiu mamy do czynienia z tak zwanymi “lodówkami”, czyli urządzeniami do przechowywania produktów o krótkim terminie ważności, w zakresie temperatur zazwyczaj wahających się między -2°C a 8°C. W przypadku urządzeń gastronomicznych, wykorzystywanych w dużych i małych kuchniach restauracyjnych, wyróżniamy kilka typów takich urządzeń:

Urządzenia chłodnicze i mroźnicze - wykorzystanie w gastronomii

Do urządzeń mroźniczych zaliczamy te sprzęty, które działają w zakresie temperatur zazwyczaj poniżej -10°C, kiedy przechowywana żywność zamarza, zachowując tym samym swoje walory na dłużej. Najczęściej optymalnym zakresem temperatur działania mrożarek jest -10°C -> -18°C, a im temperatura mrożenia niższa, tym dłużej dana żywność może być przechowywana.

W naszej ofercie znajdą Państwo:

Wszystkie urządzenia chłodnicze sprzedawane przez naszą hurtownię posiadają odpowiednie atesty i są przeznaczone do kontaktu z żywnością. Ich uniwersalny design pozwoli zachować dwie, istotne kwestie: funkcjonalność i estetykę, która jest niezwykle istotna w lokalach i przestrzeni kuchennej. Odpowiednio dobrany sprzęt to gwarancja szybkiej obsługi, komfortu i najwyżej jakości, za którą cenią klienci.

Urządzenia chłodnicze w ofercie Horeca Polska

Pod pojęciem chłodziarek znajdują się urządzenia chłodnicze różnego rodzaju. Mogą to być zarówno niewielkie lub średniej wielkości lodówki na napoje, jak i małe lodówki hotelowe czy szafy chłodnicze do kuchni. Do najpopularniejszych wariantów należą z pewnością chłodziarki wolnostojące, ale na rynku znajdziesz też modele przeznaczone do zabudowy czy tak zwane wyposażenie podblatowe.

W ramach specjalistycznych projektów przeznaczonych dla klientów z branży gastronomicznej i HoReCa, przygotowaliśmy również ofertę lodówek na próbki. Nasza lodówka na próbki wykonana jest ze stali nierdzewnej, ma pojemność do 95L. W zestawie z lodówką znajduje się również komplet 9 kaset z oznaczeniami oraz z ośmioma pojemnikami 220ml w każdej z nich. Na drzwiach lodówki umieszczono instrukcję w jaki sposób należy pobierać i przechowywać próbki.

W przypadku pytań, jaki towar najlepiej sprawdzi się w Państwa restauracji, zapraszamy do kontaktu telefonicznego lub mailowego. Nasi doradcy z przyjemnością pomogą i podpowiedzą, które wyposażenie gastronomii najlepiej sprawdzi się w Państwa lokalu.

Serdecznie zapraszamy do zakupów w sklepie Horeca Polska!

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium