

Wyposażenie Food Trucków i budek gastronomicznych
Street food coraz częściej wypiera restauracje na rzecz jedzenia przygotowywanego w krótkim czasie na wynos czy to w budkach gastronomicznych czy też food truckach. Tego typu działalność bazuje na potrawach robionych na miejscu, w krótkim czasie i przeważne niskiej cenie. Wyposażenie punktów gastronomicznych ze względu na ograniczoną przestrzeń jest dość trudne.


Frytownica nastawna 12 l z kranem
Frytownica nastawna 12 l z kranem
Frytownica nastawna 2 x 8 l z kranem
Frytownica nastawna 2 x 8 l z kranem
Frytownica nastawna 8 l z kranem
Frytownica nastawna 8 l z kranem

Gofrownica GREDIL z płytą żeliwną
dwie płyty żeliwne z powłoka ceramiczną

Naleśnikarka CATERINA z płytą żeliwną
płyta żeliwna o średnicy 40 cm

Naleśnikarka GREDIL z płytą żeliwną
płyta żeliwna z powłoką ceramiczną
Naleśnikarka ROLLER GRILL elektryczna
żeliwna, emaliowana płyta grzewcza, średnica 40 cm
Naleśnikarka ROLLER GRILL gazowa
żeliwna, emaliowana płyta grzewcza, średnica 40 cm
Ekspozytor na dyspensery do sosów
Ekspozytor na dyspensery do sosówOdpowiednie wyposażenie
Sprzęty powinny być starannie dobrane pod rodzaj serwowanych potraw. W przypadku food trucków, urządzenia muszą być odporne na obciążenia podczas jazdy, nie bez znaczenia jest wentylacja oraz podłączenie instalacji. Dobrze rozplanowana kuchnia jest istotna ze względu na bezpieczeństwo pracy personelu. Podczas gdy przez lata street food był kojarzony głównie z hamburgerami, frytkami oraz goframi, dzisiejsze budki gastronomiczne oraz niezwykle popularne food trucki serwują specjały kuchni z całego świata. Za niewielką cenę możemy skosztować potraw, które do tej pory kojarzyły nam się głównie z drogimi restauracjami.
Ograniczona przestrzeń
Mała przestrzeń powoduje, iż nie ma miejsca na przechowywanie, dlatego poddawana obróbce żywność jest zawsze świeża. Na koncertach, imprezach plenerowych nie może zabraknąć aut, w których przygotowuje się posiłki. Dużym zainteresowaniem cieszą się specjalne zloty food trucków, klienci w jednym miejscu mogą zasmakować wielu potraw. Nierzadko robione są także konkursy, które wyłaniają najlepszych kucharzy w tym fachu. Samochody gastronomiczne nie są obciążone czynszem, mogą się dowolnie przemieszczać w poszukiwaniu dogodnej lokalizacji. Dzisiejsze wyposażenie budek gastronomicznych to niejedynie gofrownica czy frytownice, właściciele lokali inwestują w dobry sprzęt. Profesjonalny piec konwekcyjny, opiekacz, grill i inne urządzenia przystosowane są do komercyjnego użycia, czyli ciągłej pracy. Posiadają dużą moc i pozwalają przygotować w krótkim czasie posiłki, jakich nie odtworzymy w domowych warunkach. W sklepie oferujemy kompleksowe wyposażenie food trucków oraz budek gastronomicznych począwszy od sprzętu gastronomicznego po meble nierdzewne oraz naczynia i akcesoria kuchenne.