do kasy suma: 0,00 zł
PROMOCJE
Zapaska BISTRO MAXI biała Karlowsky
Zapaska BISTRO MAXI biała Karlowsky
38,00 zł 29,00 zł 30,89 zł 23,58 zł
szt.
Sabot Steelite czarny Portwest 35 OUTLET
Sabot Steelite czarny Portwest 35 OUTLET
164,80 zł 139,00 zł 133,98 zł 113,01 zł
szt.

W naszym asortymencie znajdują się stoły chłodnicze, które można zaliczyć do jednych z ważniejszych elementów wyposażenia dla gastronomii. To bardzo praktyczny rodzaj umeblowania, które spełnia się w roli blatu roboczego, ale też wygodnej przestrzeni do przechowywania świeżych produktów poddawanych bieżącej obróbce.

W Horeca Polska stawiamy na jakość, funkcjonalność i estetykę. Dlatego tez oferowane prze nas stoły są trwałe, oporne na środowisko kwasowe, a także nowoczesne i wdzięcznie uzupełniające niejedną, kuchenną aranżację.


Stół chłodniczy Pro Line C2 Stół chłodniczy Pro Line C2
Producent: Bolarus
Cena: 10 560,00 zł (netto: 8 585,37 zł )
szt.
zobacz więcej
Stół chłodniczy Pro Line C3 Stół chłodniczy Pro Line C3
Producent: Bolarus
Cena: 13 600,00 zł (netto: 11 056,91 zł )
szt.
zobacz więcej
Stół chłodniczy Pro Line C4 Stół chłodniczy Pro Line C4
Producent: Bolarus
Cena: 16 500,00 zł (netto: 13 414,63 zł )
szt.
zobacz więcej

Dlaczego warto zainstalować stół chłodniczy?

Oferowane przez nas stoły chłodnicze dla gastronomii wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki czemu zachowują trwałość przez wiele lat użytkowania. Do tego surowiec ten nie wpływa w najmniejszym stopniu na żywność i nie wchodzi z nią w reakcje chemiczne. Kolejną zaletą wykorzystania stali jest możliwość jej dokładnej i częstej dezynfekcji bez ryzyka uszkodzenia powierzchni roboczej. Ma to niebagatelne znaczenie w przypadku obróbki surowego mięsa, jajek i podobnych produktów.

Stół chłodniczy, zgodnie z nazwą, utrzymuje stałą, niską temperaturę powierzchni, co umożliwia krótkotrwałe przechowywanie składników i zachowanie odpowiednich warunków termicznych w trakcie przygotowywania dania. Standardowo zakres temperatury mieści się w granicach od 0 do około 8 stopni Celsjusza.

Sposoby montażu stołów chłodniczych w lokalach gastronomicznych

Kuchnia lokalu gastronomicznego może zostać wyposażona w stół chłodniczy z samodzielnym agregatem. Zaletą takiego wariantu jest możliwość ustawienia wyposażenia w praktycznie dowolnym miejscu. Jednak poprzez konieczność zmieszczenia agregatu bezpośrednio w konstrukcji stołu może on charakteryzować się nieco mniejszą przestrzenią roboczą.

Inną możliwością jest zakup stołu podłączanego bezpośrednio do ogólnego systemu chłodniczego w lokalu gastronomicznym. Jest to oczywiście równie powszechnie wybierana opcja, jednak najczęściej na taki model decydują się właściciele większych obiektów, gdzie łatwiej wyodrębnić można niezbędny do montażu obszar w kuchni. 

Stół chłodniczy to nie tylko blat!

Chociaż mówiąc o stole chłodniczym na myśl przyjść może typowy blat ze stali nierdzewnej, to warto wiedzieć, że w rzeczywistości przypomina on bardziej komodę czy tak zwany bufet. Wyposażony jest bowiem w system dwu lub trzydrzwiowy, zlokalizowany pod blatem. Za drzwiami znajduje się już klasyczna przestrzeń do przechowywania.

Wygodne są także mniejsze stoły, które zamiast szafek podblatowych wyposażone są w systemy szuflad. Dużą zaletą jest w tym wypadku możliwość szybkiego wysunięcia zawartości. Chociaż zarówno drzwiowe, jak i szufladowe stoły mogą nieco przypominać szafy chłodnicze, to stanowią całkowicie odrębne wyposażenie i służą głównie do użytku czasowego – żywność nie może być przechowywana w nich w sposób stały. Szafy chłodnicze natomiast nie nadają się do przygotowywania na nich posiłków – to elementy tylko do utrzymywania świeżości produktów w określonej temperaturze.

W przypadku pytań o dostępne modele i ich funkcjonalność – zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z doradcami Horeca Polska.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl