




Sterylizatory to niezastąpione urządzenia pomocnicze w gastronomii. Umożliwiają szybką dezynfekcję za pomocą gorącego powietrza, pary wodnej lub promieniowania naczyń i sztućców, a także produktów, takich jak jaja w celu zabicia pałeczek Salmonelli, które mogą znajdować się na skorupce. Proces ten jest obowiązkowym etapem podczas przygotowywania potraw, gdyż pozwala pozbyć się wszelkiego rodzaju mikroorganizmów. Dostępne sterylizatory przystosowane są do warunków pracy w lokalach gastronomicznych, gdyż są bardzo pojemne.

Profesjonalne sterylizatory stworzone do pracy w gastronomii
W asortymencie sklepu HORECA znajdują się najwyższej jakości sterylizatory, które doskonale sprawdzą się jako element wyposażenia kuchni każdego lokalu gastronomicznego. Wszystkie wykonane są z wykorzystaniem nowoczesnych technologii i najlepszych gatunkowo materiałów zapewniających dużą trwałość i odporność na warunki panujące w kuchni, takie jak zmiany temperatury, wszechobecna wilgoć czy wpływ środków chemicznych. Wśród nich znajdują się urządzenia wykorzystujące skuteczne promieniowanie UV. Ze względu na ich bardzo dużą moc proces sterylizacji przebiega w zaledwie kilka minut, co usprawnia pracę kucharzy i ich pomocników. Sterylizatory usuwają wszelkie grzyby i bakterie, w tym Salmonelli, E.Coli, ziarenkowców, a także pałeczek okrężnicy i laseczek tlenowych.
Dlaczego warto skorzystać z oferty sterylizatorów sklepu HORECA?
Sklep HORECA z urządzeniami pomocniczymi w gastronomii oferuje najwyższej jakości sprzęt najlepszych producentów. Dzięki temu każdy klient poszukujący elementów wyposażenia kuchni może być pewien, że wybrane produkty sprawdzą się podczas wieloletniej, intensywnej eksploatacji. Sterylizatory dostępne w asortymencie spełniają wszelkie normy bezpieczeństwa, a w przypadku modeli z promieniami UV lampy wyłączają się automatycznie po otwarciu drzwiczek. Mimo kompaktowego, niewielkiego rozmiaru są bardzo pojemne i umożliwiają jednoczesną dezynfekcję wielu przedmiotów. Ponadto urządzenia można nabyć w bardzo atrakcyjnych cenach, co ma duże znaczenie szczególnie dla nowo otwierających się lokali gastronomicznych.