Nowości
MOCASSINO BLACK
MOCASSINO BLACK
129,00 zł
szt.
MOCASSINO WHITE
MOCASSINO WHITE
129,00 zł
szt.
Obuwie ochronne ZOCCOLO BLACK
Obuwie ochronne ZOCCOLO BLACK
129,00 zł
szt.
Obuwie ochronne ZOCCOLO WHITE
Obuwie ochronne ZOCCOLO WHITE
129,00 zł
szt.
Promocje
Bluza szefa kuchni czarna Kent
Bluza szefa kuchni czarna Kent
64,00 zł 58,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny GN 1/1 Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny GN 1/1 Horeca Polska
124,00 zł 84,00 zł
szt.
Sabot Steelite czarny Portwest
Sabot Steelite czarny Portwest
119,00 zł 107,00 zł
szt.
Spodnie kucharskie BARNET
Spodnie kucharskie BARNET
64,00 zł 59,00 zł
szt.

Salamandry i Opiekacze

W każdego rodzaju gastronomii, czy to dużej restauracji, czy małego food-trucka z hot-dogami ważny jest czas przyrządzania produktów. Idealnie jest przygotowywać jak najwięcej dobrych jakościowo dań w jak najkrótszym czasie. Dzięki temu można obsłużyć większą ilość klientów, co z kolei przynosi znacznie większe zyski. Do szybkiego sporządzania posiłków świetnie sprawdzą się salamandry i opiekacze.

Czytaj dalej

Salamander, opiekacz – charakterystyka

Salamander najczęściej kojarzy się z gatunkiem płaza lub rodzajem obuwia, rzadziej ze sprzętem gastronomicznym. Jednak każdy profesjonalny szef kuchni zdaje sobie sprawę z wszechstronnego wykorzystania tego urządzenia.

Zarówno na opiekaczu, jak i na salamandrze można przygotować m.in. tosty, zapiekanki, a nawet mięso, czy rybę. Są to także idealne sprzęty do rozmrażania produktów, czy grillowania. W dużej gastronomii może rewelacyjne zastąpić mikrofalówkę, piekarnik, czy grill kontaktowy. Będzie to zatem świetne rozwiązanie do niewielkich kuchni, gdyż pozwoli zaoszczędzić, tak bardzo potrzebną w każdym lokalu gastronomicznym, przestrzeń.

Wielkim atutem tego typu urządzeń jest możliwość upieczenia, grillowania, czy rozmrożenia nawet niewielkich porcji żywności. Do podgrzania jednego udka kurczaka, czy przygotowania pieczonego filetu z łososia nie będzie potrzeby rozgrzewania całego piekarnika. Dodatkowo przygotowanie potraw jest szybkie i ekonomiczne.

Salamandry i opiekacze to urządzenia elektryczne, które mogą posiadać ruchome płyty grzewcze, tace na ściekający tłuszcz oraz dwie niezależne strefy robocze. Najczęściej sprzęty te wykonane są ze stali nierdzewnej, dzięki temu ich konstrukcja jest solidna i wytrzymała. W niektórych salamandrach można ustawić temperaturę nawet 400°C.

Salamandry i opiekacze w hurtowni Horeca Polska

W naszym bogatym asortymencie znajdują się profesjonalne opiekacze i salamandry znanych i cenionych marek gastronomicznych. Oferowane przez nas produkty zasilane są energią elektryczną i wykonane są ze stali nierdzewnej. Sprzęty są solidne i łatwe do utrzymanie w czystości. Posiadamy w sprzedaży opiekacze 1-poziomowe, 2-poziomowe oraz 4-poziomowe, a proponowane przez nas salamandry mają szerokość 45 cm i 65 cm. Zapraszamy do zakupu!

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl