- Artykuły jednorazowe
- Kuchnia
- Urządzenia kuchenne
- Urządzenia chłodnicze
- Urządzenia grzewcze
- Kuchnie gastronomiczne
- Taborety grzewcze
- Piece gastronomiczne
- Witryny grzewcze
- Makaroniarki
- Płyty elektryczne, indukcyjne
- Bemary gastronomiczne
- Patelnie uchylne
- Kuchenki mikrofalowe gastronomiczne
- Czajniki elektryczne
- Podgrzewacze stołowe
- Frytownice gastronomiczne
- Kotły warzelne
- Salamandry
- Płyty grillowe
- Opiekacze gastronomiczne i grille kontaktowe
- Gofrownice
- Naleśnikarki
- Rożna gastronomiczne
- Urządzenia rozdrabniające
- Urządzenia pomocnicze w gastronomii
- Zastawa stołowa
- Meble ze stali nierdzewnej
- Zmywalnia i higiena
- Odzież gastronomiczna
- Bar - wyposażenie
- Catering
- Pizzeria
- Cukiernia
- Outlet
- Nowości
- Promocje
Wysyłka w
55,61 zł
Cena regularna:
61,79 zł
45,21 zł
Cena regularna:
50,24 zł
11,50 zł
Cena regularna:
12,10 zł
9,35 zł
Cena regularna:
9,84 zł
9,98 zł
Cena regularna:
10,50 zł
8,11 zł
Cena regularna:
8,54 zł
44,05 zł
Cena regularna:
48,94 zł
35,81 zł
Cena regularna:
39,79 zł
104,15 zł
Cena regularna:
115,72 zł
84,67 zł
Cena regularna:
94,08 zł
28,89 zł
Cena regularna:
32,10 zł
23,49 zł
Cena regularna:
26,10 zł
23,82 zł
Cena regularna:
26,47 zł
19,37 zł
Cena regularna:
21,52 zł
41,84 zł
Cena regularna:
46,49 zł
34,02 zł
Cena regularna:
37,80 zł
20,88 zł
Cena regularna:
23,20 zł
16,98 zł
Cena regularna:
18,86 zł
39,11 zł
Cena regularna:
43,45 zł
31,80 zł
Cena regularna:
35,33 zł
3,80 zł
Cena regularna:
4,00 zł
3,09 zł
Cena regularna:
3,25 zł
21,57 zł
Cena regularna:
22,70 zł
17,54 zł
Cena regularna:
18,46 zł
5,32 zł
Cena regularna:
5,91 zł
4,33 zł
Cena regularna:
4,80 zł
66,74 zł
Cena regularna:
74,15 zł
54,26 zł
Cena regularna:
60,28 zł
18,60 zł
Cena regularna:
20,67 zł
15,12 zł
Cena regularna:
16,80 zł
54,46 zł
Cena regularna:
60,51 zł
44,28 zł
Cena regularna:
49,20 zł
167,45 zł
Cena regularna:
186,05 zł
136,14 zł
Cena regularna:
151,26 zł
20,88 zł
Cena regularna:
23,20 zł
16,98 zł
Cena regularna:
18,86 zł
97,07 zł
Cena regularna:
107,86 zł
78,92 zł
Cena regularna:
87,69 zł
36,90 zł
Cena regularna:
41,00 zł
30,00 zł
Cena regularna:
33,33 zł
Zachowanie gotowych dań w odpowiedniej temperaturze bywa kłopotliwe, zwłaszcza w trakcie większych uroczystości czy też podczas ogólnie rzecz ujmując, świadczenia usług cateringowych. W przypadku profesjonalnej gastronomii rozwiązaniem, które jest najczęściej stosowane, jest użytkowanie takich urządzeń, jak podgrzewacze stołowe. Podgrzewacze gastronomiczne dostępne są w różnych kształtach (okrągłym, prostokątnym, dzielonym na odrębne naczynia). Najczęściej są to podgrzewacze elektryczne, do zasilania których wystarczy jedynie znajdujące się w pobliżu standardowe gniazdko elektryczne.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Podgrzewacze stołowe - jak działają?
Zasada działania podgrzewaczy stołowych jest dość prosta - znajdująca się w podstawie płyta grzewcza (w podgrzewaczu indukcyjnym) lub specjalny stelaż pozwala na zachowanie właściwej temperatury potrawy, która znajduje się w naczyniu. Naczynia te to zazwyczaj specjalne pojemniki GN wykonane ze stali nierdzewnej, która pozostaje odporna tak na wysoką temperaturę, jak i zarysowania oraz inne uszkodzenia mechaniczne.
Dzięki pracy podgrzewaczy gastronomicznych dania serwowane na ciepło mogą być podawane w sposób ciągły, nawet przez kilka następnych godzin. Ponieważ urządzenia te mogą być dowolnie regulowane, możliwe jest ustawienie takich warunków pracy, by potrawy były utrzymane w tej samej temperaturze, ale nie przypalały się i nie wysychały.
Podgrzewacze stołowe do potraw - zalety
O zaletach podgrzewaczy gastronomicznych mogłaby wypowiedzieć się każda firma cateringowa świadcząca usługi u klienta (plenerowe), ale też wiele restauracji, które serwują dania w ramach tak zwanych szwedzkich bufetów. Wysoka jakość wykonania tego typu wyposażenia sprawia, że nadaje się ono do zachowania w odpowiedniej temperaturze niemal każdego rodzaju potrawy. W podgrzewaczach stołowych można podawać tym samym zarówno potrawy płynne i półpłynne - czyli zupy, sosy oraz dania jednogarnkowe (potrawki, gulasze itp.), ale też mięso, dodatki czy tak delikatne potrawy, jak ryby.
Jak wybrać odpowiedni podgrzewacz stołowy?
W warunkach domowych dość dobrze sprawdzają się proste podgrzewacze na świeczki. W takich konstrukcjach to właśnie one podtrzymują temperaturę dania, bez ryzyka jego wysuszenia. W przypadku użytku profesjonalnego, z całą pewnością sięgać należy po modele ze stali nierdzewnej, zasilane elektrycznie i wyposażone w odpowiedni układ regulacji temperatury. Brak dostępu do żywego ognia (jak ma to miejsce w modelach "na świeczki") stanowi ponadto znacznie bezpieczniejsze dla użytkowników rozwiązanie.