- Artykuły jednorazowe
- Kuchnia
- Urządzenia kuchenne
- Urządzenia chłodnicze
- Urządzenia grzewcze
- Kuchnie gastronomiczne
- Taborety grzewcze
- Piece gastronomiczne
- Witryny grzewcze
- Makaroniarki
- Płyty elektryczne, indukcyjne
- Bemary gastronomiczne
- Patelnie uchylne
- Kuchenki mikrofalowe gastronomiczne
- Czajniki elektryczne
- Podgrzewacze stołowe
- Frytownice gastronomiczne
- Kotły warzelne
- Salamandry
- Płyty grillowe
- Opiekacze gastronomiczne i grille kontaktowe
- Gofrownice
- Naleśnikarki
- Rożna gastronomiczne
- Urządzenia rozdrabniające
- Urządzenia pomocnicze w gastronomii
- Zastawa stołowa
- Meble ze stali nierdzewnej
- Zmywalnia i higiena
- Odzież gastronomiczna
- Bar - wyposażenie
- Catering
- Pizzeria
- Cukiernia
- Outlet
- Nowości
- Promocje
Wysyłka w
130,44 zł
Cena regularna:
144,93 zł
106,05 zł
Cena regularna:
117,83 zł
173,92 zł
Cena regularna:
193,24 zł
141,40 zł
Cena regularna:
157,11 zł
130,44 zł
Cena regularna:
144,93 zł
106,05 zł
Cena regularna:
117,83 zł
82,22 zł
Cena regularna:
91,35 zł
66,85 zł
Cena regularna:
74,27 zł
100,24 zł
Cena regularna:
111,38 zł
81,50 zł
Cena regularna:
90,55 zł
66,45 zł
Cena regularna:
73,83 zł
54,02 zł
Cena regularna:
60,02 zł
69,34 zł
Cena regularna:
77,04 zł
56,37 zł
Cena regularna:
62,63 zł
4,77 zł
Cena regularna:
5,30 zł
3,88 zł
Cena regularna:
4,31 zł
130,44 zł
Cena regularna:
144,93 zł
106,05 zł
Cena regularna:
117,83 zł
130,44 zł
Cena regularna:
144,93 zł
106,05 zł
Cena regularna:
117,83 zł
28,48 zł
Cena regularna:
31,64 zł
23,15 zł
Cena regularna:
25,72 zł
9,12 zł
Cena regularna:
10,13 zł
7,41 zł
Cena regularna:
8,24 zł
12,60 zł
Cena regularna:
14,00 zł
10,24 zł
Cena regularna:
11,38 zł
1 319,20 zł
Cena regularna:
1 649,00 zł
1 072,52 zł
Cena regularna:
1 340,65 zł
123,77 zł
Cena regularna:
137,52 zł
100,63 zł
Cena regularna:
111,80 zł
139,54 zł
Cena regularna:
155,04 zł
113,45 zł
Cena regularna:
126,05 zł
13,00 zł
Cena regularna:
26,00 zł
10,57 zł
Cena regularna:
21,14 zł
58,47 zł
Cena regularna:
64,97 zł
47,54 zł
Cena regularna:
52,82 zł
13,05 zł
Cena regularna:
14,50 zł
10,61 zł
Cena regularna:
11,79 zł
63,56 zł
Cena regularna:
70,62 zł
51,67 zł
Cena regularna:
57,41 zł
Zachowanie gotowych dań w odpowiedniej temperaturze bywa kłopotliwe, zwłaszcza w trakcie większych uroczystości czy też podczas ogólnie rzecz ujmując, świadczenia usług cateringowych. W przypadku profesjonalnej gastronomii rozwiązaniem, które jest najczęściej stosowane, jest użytkowanie takich urządzeń, jak podgrzewacze stołowe. Podgrzewacze gastronomiczne dostępne są w różnych kształtach (okrągłym, prostokątnym, dzielonym na odrębne naczynia). Najczęściej są to podgrzewacze elektryczne, do zasilania których wystarczy jedynie znajdujące się w pobliżu standardowe gniazdko elektryczne.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Podgrzewacze stołowe - jak działają?
Zasada działania podgrzewaczy stołowych jest dość prosta - znajdująca się w podstawie płyta grzewcza (w podgrzewaczu indukcyjnym) lub specjalny stelaż pozwala na zachowanie właściwej temperatury potrawy, która znajduje się w naczyniu. Naczynia te to zazwyczaj specjalne pojemniki GN wykonane ze stali nierdzewnej, która pozostaje odporna tak na wysoką temperaturę, jak i zarysowania oraz inne uszkodzenia mechaniczne.
Dzięki pracy podgrzewaczy gastronomicznych dania serwowane na ciepło mogą być podawane w sposób ciągły, nawet przez kilka następnych godzin. Ponieważ urządzenia te mogą być dowolnie regulowane, możliwe jest ustawienie takich warunków pracy, by potrawy były utrzymane w tej samej temperaturze, ale nie przypalały się i nie wysychały.
Podgrzewacze stołowe do potraw - zalety
O zaletach podgrzewaczy gastronomicznych mogłaby wypowiedzieć się każda firma cateringowa świadcząca usługi u klienta (plenerowe), ale też wiele restauracji, które serwują dania w ramach tak zwanych szwedzkich bufetów. Wysoka jakość wykonania tego typu wyposażenia sprawia, że nadaje się ono do zachowania w odpowiedniej temperaturze niemal każdego rodzaju potrawy. W podgrzewaczach stołowych można podawać tym samym zarówno potrawy płynne i półpłynne - czyli zupy, sosy oraz dania jednogarnkowe (potrawki, gulasze itp.), ale też mięso, dodatki czy tak delikatne potrawy, jak ryby.
Jak wybrać odpowiedni podgrzewacz stołowy?
W warunkach domowych dość dobrze sprawdzają się proste podgrzewacze na świeczki. W takich konstrukcjach to właśnie one podtrzymują temperaturę dania, bez ryzyka jego wysuszenia. W przypadku użytku profesjonalnego, z całą pewnością sięgać należy po modele ze stali nierdzewnej, zasilane elektrycznie i wyposażone w odpowiedni układ regulacji temperatury. Brak dostępu do żywego ognia (jak ma to miejsce w modelach "na świeczki") stanowi ponadto znacznie bezpieczniejsze dla użytkowników rozwiązanie.