Urządzenie do gotowania ryżu 27l (YG-04696)
Opis
urządzenie do gotowania ryżu o pojemności 16,5l marki yato.
specjalistyczne urządzenie do gotowania ryżu z funkcją podtrzymania ciepła. Polecane jest szczególnie do restauracji serwujących sushi lub inne dania z ryżu, firm cateringowych oraz placówek zbiorowego żywienia. Urządzenie posiada funkcję, dzięki której po zakończeniu gotowania automatycznie przechodzi w tryb podtrzymania ciepła. Pozwala to przez kilka godzin utrzymać wysoką temperaturę ryżu. Jest to szczególnie przydatne w restauracjach, które stopniowo wydają potrawy, nie muszą bowiem kilkakrotnie gotować ryżu, co stanowi dużą oszczędność czasu, pracy i minimalizuje koszty. Urządzenie ma pojemność rzeczywistą 27l. Umożliwia to załadunek 9l suchego ryżu, co stanowi 50 porcji (po 180ml). Zbiornik na ryż o średnicy 380mm i wysokości 240mm posiada wytłoczoną skalę, dzięki której widać ile znajduje się w nim ryżu. Ponadto jego powierzchnia wewnętrzna ma powłokę nieprzywierającą, co znacznie ułatwia i przyspiesza jego czyszczenie. Dodatkowo w zestawie znajduje się specjalna silikonowa mata zabezpieczająca przed przypaleniem i przywieraniem ryżu do dna. Urządzenie ma wbudowany czujnik zabezpieczający przed pracą bez zbiornika. Dodatkowo zainstalowany jest wyjmowany pojemnik na skropliny. Wysokej jakości obudowa ze stali nierdzewnej oraz rękojeści i zamknięcia wykonane z mocnego, wytrzymałego abs gwarantują dłigotrwałe użytkowanie. W zestawie znajduą się:
- mata zabezpieczająca przed przypaleniem
- miarka do ryżu
- łyżka do nakładania
- łopatka do mieszania
Dane techniczne
Wymiary | 56x49x40,5 |
Norma gastronomiczna | 240 |
Materiał | SS / ABS |
Średnica | 380 |
Pojemność | 27 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.