
Rożen elektryczny obrotowy (12) Kromet
Opis
Rożen elektryczne typ 000.OE-12 przeznaczony jest do profesjonalnego użytku w zakładach zbiorowego żywienia. Służy do pieczenia (przez opiekanie) drobiu oraz innych mięs. Urządzenie może być wykorzystane zarówno w małych zakładach gastronomicznych jak i dużych restauracjach, placówkach gastronomicznych itp. Obudowa rożna oraz części stykające się bezpośrednio z produktami żywnościowymi wykonane są zestali nierdzewnej - kwasoodpornej. Przestrzeń robocza osłonięta jest szybą hartowaną, umożliwiającą obserwowanie procesu pieczenia. Każdy z widelcy posiada niezależne grzanie. Pracą urządzenia steruje przełącznik grzałek oraz łącznik klawiszowy. Zastosowany napęd zapewnia obrót widelców wokół własnej osi. Powstające podczas opiekania zanieczyszczenia zbierają się w szufladzie.
Parametry techniczne:
- Moc całkowita: 7,5 kW
- Jednorazowy wsad: 12 kurczaków
- Ilość widelców: 3
- Zasilanie: 400V
- Wymiary: 100 x 372 x 772 [mm]
- Regulacja mocy na każdym poziomie: I - 2,4 kW; II - 1,2 kW; III - 0,6 kW
Rożna
Otylia 27
Jesteśmy bardzo zadowoleni z tego rożna elektrycznego