Piec konwekcyjno - parowy 6x1/1GN Kromet

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 14 dni
Cena: 13 400,00 zł 13400.00 PLN
ilość szt.

Opis

Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną to wszechstronne urządzenie umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw. Piec przeznaczony jest jako podstawowe wyposażenie małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna i trwała i konstrukcja zapewniają długi okres użytkowania. Higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel, pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy. Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantuje równomierny rozkład temperatur w komorze. Funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa, precyzyjnie kontrolują temperaturę wewnątrz potraw, pozwalając na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. W piecu można z powodzeniem prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.

Piec wyposażony jest w cyfrowy panel sterowania z możliwością zapisywania własnych przepisów, dokładną regulacją temperatury oraz naparowania komory pieczenia. Jeśli podczas procesu obróbki nastąpi chwilowy (do 5min) zanik napięcia w sieci elektrycznej, obróbka będzie kontynuowana po powrocie energii elektrycznej.

Piec zapewnia:

RÓWNOMIERNY ROZKŁAD TEMPERATUR - uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach

WENTYLATOR Z AUTOREWERSEM - odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca

SONDA TERMICZNA - zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie

NAPAROWANIE KOMORY - tworzy optymalną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe

CZYTELNY PANEL STEROWANIA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA - umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub z sondą termiczną

ŁATWOŚĆ SERWISOWANIA - zapewniona dzięki zastosowaniu łatwodemontowalnej obudowie wentylatora i grzałki

HIGIENICZNA KOMORA - zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie pieca ułatwia utrzymanie higieny wnętrza

WYJMOWANE PROWADNICE - łatwodemontowane do czyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika

WZDŁUŻNY UKŁAD POJEMNIKÓW - umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3

PODWÓJNA SZYBA W DRZWIACH - zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi

DWUSTOPNIOWY SYSTEM OTWIERANIA I ZAMYKANIA DRZWI - z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie

SYGNALIZACJA STANU OTWARTYCH DRZWI - pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem

ZAWÓR BEZPIECZEŃSTWA - zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy

 

Parametry techniczne:

  • Moc całkowita: 10,3 kW
  • Stopień ochrony: IP 23
  • Zasilanie: 3 NPE 230/400V 50Hz
  • Wymiary: 750 x 742 x 700 [mm]
  • Płynna regulacja temperatury : od 50ºC – 250oC
  • Oświetlenie komory: tak
  • Pojemność: 6 x GN 1/1
  • W opcji podstawa pod piec z prowadnicami na pojemniki GN

Piece konwekcyjne i piekarniki

Piece konwekcyjne oraz piekarniki gastronomiczne to produkty, których nie może zabraknąć w żadnej restauracji. To właśnie w tych urządzeniach przygotowuje się posiłki, które potem wydawane są klientom. Asortyment ten jest bardzo ekonomiczny oraz ergonomiczny. Każdy restaurator zatem może przygotowywać posiłki dla swoich klientów oszczędzając prąd oraz czas oczekiwania na zamówioną potrawę.

Oferujemy piece oraz piekarniki najlepszej jakości. Charakteryzuje je marka Kromet, UNOX czy Stalgast. W ofercie naszego sklepu znajdziesz piece konwekcyjne - tradycyjne, ale również konwekcyjno parowe, które profesjonalni restauratorzy wybierają coraz częściej. Wiele z naszych pieców konwekcyjnych i piekarników zostało wyposażonych w dodatkowe funkcje, które znacznie ułatwiają pracę oraz skracają czas obróbki termicznej. Każdy z naszych produktów został wykonany z najlepszej jakości materiałów oraz jest wyjątkowo trwały. Cechuje je również wyjątkowa bezawaryjność. Postaw zatem na jakość, jaką otrzymasz kupując w Horace Polska i ciesz się profesjonalną kuchnią w Twojej restauracji.

Konwekcyjne i piekarniki

Opinie o produkcie (1)

1 sierpnia 2019

Piec to bardzo wszechstronne urządzenie, umożliwiające mi prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Zdecydowanie polecam.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl