
Piec konwekcyjno - parowy 6x1/1GN Kromet
Opis
Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną to wszechstronne urządzenie umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw. Piec przeznaczony jest jako podstawowe wyposażenie małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna i trwała i konstrukcja zapewniają długi okres użytkowania. Higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel, pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy. Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantuje równomierny rozkład temperatur w komorze. Funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa, precyzyjnie kontrolują temperaturę wewnątrz potraw, pozwalając na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. W piecu można z powodzeniem prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.
Piec wyposażony jest w cyfrowy panel sterowania z możliwością zapisywania własnych przepisów, dokładną regulacją temperatury oraz naparowania komory pieczenia. Jeśli podczas procesu obróbki nastąpi chwilowy (do 5min) zanik napięcia w sieci elektrycznej, obróbka będzie kontynuowana po powrocie energii elektrycznej.
Piec zapewnia:
RÓWNOMIERNY ROZKŁAD TEMPERATUR - uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach
WENTYLATOR Z AUTOREWERSEM - odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca
SONDA TERMICZNA - zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie
NAPAROWANIE KOMORY - tworzy optymalną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe
CZYTELNY PANEL STEROWANIA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA - umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub z sondą termiczną
ŁATWOŚĆ SERWISOWANIA - zapewniona dzięki zastosowaniu łatwodemontowalnej obudowie wentylatora i grzałki
HIGIENICZNA KOMORA - zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie pieca ułatwia utrzymanie higieny wnętrza
WYJMOWANE PROWADNICE - łatwodemontowane do czyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika
WZDŁUŻNY UKŁAD POJEMNIKÓW - umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3
PODWÓJNA SZYBA W DRZWIACH - zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi
DWUSTOPNIOWY SYSTEM OTWIERANIA I ZAMYKANIA DRZWI - z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie
SYGNALIZACJA STANU OTWARTYCH DRZWI - pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem
ZAWÓR BEZPIECZEŃSTWA - zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy
Parametry techniczne:
- Moc całkowita: 10,3 kW
- Stopień ochrony: IP 23
- Zasilanie: 3 NPE 230/400V 50Hz
- Wymiary: 750 x 742 x 700 [mm]
- Płynna regulacja temperatury : od 50ºC – 250oC
- Oświetlenie komory: tak
- Pojemność: 6 x GN 1/1
- W opcji podstawa pod piec z prowadnicami na pojemniki GN
błażej
Piec to bardzo wszechstronne urządzenie, umożliwiające mi prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Zdecydowanie polecam.