Piec konwekcyjno - parowy 4x1/1GN Kromet

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 14 dni
Cena: 10 180,00 zł 10180.00 PLN
ilość szt.

Opis

Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną to wszechstronne urządzenie umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw. Piec przeznaczony jest jako podstawowe wyposażenie małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna i trwała i konstrukcja zapewniają długi okres użytkowania. Higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel, pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy. Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantuje równomierny rozkład temperatur w komorze. Funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa, precyzyjnie kontrolują temperaturę wewnątrz potraw, pozwalając na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. W piecu można z powodzeniem prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.

Piec wyposażony jest w cyfrowy panel sterowania z możliwością zapisywania własnych przepisów, dokładną regulacją temperatury oraz naparowania komory pieczenia. Jeśli podczas procesu obróbki nastąpi chwilowy (do 5min) zanik napięcia w sieci elektrycznej, obróbka będzie kontynuowana po powrocie energii elektrycznej.

Piec zapewnia:

RÓWNOMIERNY ROZKŁAD TEMPERATUR - uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach

WENTYLATOR Z AUTOREWERSEM - odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca

SONDA TERMICZNA - zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie

NAPAROWANIE KOMORY - tworzy optymalną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe

CZYTELNY PANEL STEROWANIA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA - umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub z sondą termiczną

ŁATWOŚĆ SERWISOWANIA - zapewniona dzięki zastosowaniu łatwodemontowalnej obudowie wentylatora i grzałki

HIGIENICZNA KOMORA - zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie pieca ułatwia utrzymanie higieny wnętrza

WYJMOWANE PROWADNICE - łatwodemontowane do czyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika

WZDŁUŻNY UKŁAD POJEMNIKÓW - umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3

PODWÓJNA SZYBA W DRZWIACH - zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi

DWUSTOPNIOWY SYSTEM OTWIERANIA I ZAMYKANIA DRZWI - z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie

SYGNALIZACJA STANU OTWARTYCH DRZWI - pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem

ZAWÓR BEZPIECZEŃSTWA - zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy

 

Parametry techniczne:

  • Moc całkowita: 5,2 kW
  • Stopień ochrony: IP 23
  • Zasilanie: 3 NPE 230/400V 50Hz
  • Wymiary: 750 x 742 x 540 [mm]
  • Płynna regulacja temperatury : od 50ºC – 250oC
  • Oświetlenie komory: tak
  • Pojemność: 4 x GN 1/1
  • W opcji podstawa pod piec z prowadnicami na pojemniki GN

Piece konwekcyjno-parowe

Branża gastronomiczna to biznes bardzo wymagający pod każdym względem. oprócz zawsze świeżej i zdrowej żywności, każdy właściciel restauracji powinien być wyposażony w kuchnię, w której znajduje się znakomity sprzęt elektroniczny do przygotowywania potraw. Dobry, trwały sprzęt to szybkie i smaczne przygotowywanie posiłków, a co za tym idzie gwarancja zadowolenia klientów.

Każdy z piec konwekcyjno - parowy został wykonany z najlepszej jakości stali nierdzewnej. Dodatkowo piece te zostały wyposażone w podwójnie przeszklone drzwi z dodatkową, grawitacyjną wentylacją. Drzwiczki otwierane są za pomocą nie nagrzewającego się uchwytu. Nasze piece konwekcyjno - parow e są bardzo proste i intuicyjne w obsłudze. Łatwo je utrzymać w czystości, gdyż piece posiadają wyjmowane prowadnice na blachy oraz mają opływowe kształty komór. Nawilżanie jest uruchamiane za pomocą przycisku. W naszym sklepie znajdziesz różne wielkości tych ponadczasowych pieców. Dla lepszego usprawnienia pracy w kuchni twojej restauracji warto również zaopatrzyć się w podstawę pod piec Revolution. Dzięki takiemu zestawowi Twoja gastronomia zawsze będzie podawała najlepsze posiłki w okolicy.

Konwekcyjno-parowe

Opinie o produkcie (1)

8 sierpnia 2019

Nie byłem pewien, czy zakup urządzenia w tym przedziale cenowym naprawdę się opłaca. Przetestowałem już, rezultat jest imponujący. Obsługa jest prosta

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl