Piec konwekcyjno - parowy 10x1/1GN Kromet

Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 14 dni
Cena: 17 750,00 zł 17750.00 PLN
quantity szt.
Pin It

Opis

Piec konwekcyjno-parowy z sondą termiczną to wszechstronne urządzenie umożliwiające prowadzenie procesu obróbki termicznej w bezpiecznych i higienicznych warunkach. Dzięki zastosowaniu innowacyjnych rozwiązań technicznych gwarantuje doskonałe rezultaty we wszystkich rodzajach obróbki termicznej, począwszy od pieczenia, poprzez smażenie, grillowanie, duszenie, do gotowania na parze i regeneracji potraw. Piec przeznaczony jest jako podstawowe wyposażenie małych i średnich obiektów gastronomicznych oraz jako urządzenia uzupełniające w dużych kuchniach. Solidna i trwała i konstrukcja zapewniają długi okres użytkowania. Higieniczne wnętrze oraz czytelny i przyjazny w obsłudze elektroniczny panel, pozwalający na intuicyjne i sprawne sterowanie parametrami pracy. Optymalny przepływ powietrza dzięki odpowiednio wyprofilowanym łopatkom wentylatora z autorewersem gwarantuje równomierny rozkład temperatur w komorze. Funkcja naparowania oraz sonda pomiarowa, precyzyjnie kontrolują temperaturę wewnątrz potraw, pozwalając na perfekcyjną obróbkę mięs, drobiu, ryb czy warzyw. W piecu można z powodzeniem prowadzić jednocześnie obróbkę różnych potraw, bez obawy o przenikanie zapachów na poszczególnych poziomach.

Piec wyposażony jest w cyfrowy panel sterowania z możliwością zapisywania własnych przepisów, dokładną regulacją temperatury oraz naparowania komory pieczenia. Jeśli podczas procesu obróbki nastąpi chwilowy (do 5min) zanik napięcia w sieci elektrycznej, obróbka będzie kontynuowana po powrocie energii elektrycznej.

Piec zapewnia:

RÓWNOMIERNY ROZKŁAD TEMPERATUR - uzyskany dzięki odpowiedniej cyrkulacji powietrza zapewnia ten sam efekt pieczenia na wszystkich poziomach

WENTYLATOR Z AUTOREWERSEM - odpowiednio wyprofilowane łopatki wentylatora w połączeniu ze specjalnie ukształtowaną obudową zapewniają uzyskanie takiej samej temperatury w całej komorze pieca

SONDA TERMICZNA - zapewnia precyzyjny pomiar rzeczywistej temperatury wewnątrz potrawy, gwarantując jej właściwe przygotowanie

NAPAROWANIE KOMORY - tworzy optymalną atmosferę dla produktów, nadając potrawom właściwe walory smakowe

CZYTELNY PANEL STEROWANIA Z MOŻLIWOŚCIĄ PROGRAMOWANIA - umożliwia intuicyjną obsługę pieca i kontrolę parametrów. Możliwość wyboru pracy według parametru czasu pracy lub z sondą termiczną

ŁATWOŚĆ SERWISOWANIA - zapewniona dzięki zastosowaniu łatwodemontowalnej obudowie wentylatora i grzałki

HIGIENICZNA KOMORA - zaokrąglone krawędzie i narożniki oraz odpływ w dnie pieca ułatwia utrzymanie higieny wnętrza

WYJMOWANE PROWADNICE - łatwodemontowane do czyszczenia i ukształtowane w sposób gwarantujący prawidłowe osadzenie pojemnika

WZDŁUŻNY UKŁAD POJEMNIKÓW - umożliwia zastosowanie GN 1/1 lub GN 1/3, GN 1/2, GN 2/3

PODWÓJNA SZYBA W DRZWIACH - zapewnia uzyskanie bezpiecznej temperatury na obudowie drzwi

DWUSTOPNIOWY SYSTEM OTWIERANIA I ZAMYKANIA DRZWI - z funkcją zatrzaskiwania drzwi umożliwia rozszczelnienie drzwi i bezpieczne wydostanie się pary, a następnie ich otwarcie oraz bezproblemowe zamykanie

SYGNALIZACJA STANU OTWARTYCH DRZWI - pomaga sterować pracą pieca oraz zabezpiecza przed przypadkowym działaniem

ZAWÓR BEZPIECZEŃSTWA - zabezpiecza przed wzrostem ciśnienia wewnątrz komory, zapewniając optymalne warunki pracy

 

Parametry techniczne:

  • Moc całkowita: 15,6 kW
  • Stopień ochrony: IP 23
  • Zasilanie: 3 NPE 230/400V 50Hz
  • Wymiary: 750 x 742 x 980 [mm]
  • Płynna regulacja temperatury : od 50ºC – 250oC
  • Oświetlenie komory: tak
  • Pojemność: 10 x GN 1/1
  • W opcji podstawa pod piec z prowadnicami na pojemniki GN
...

Opinie o produkcie (0)

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl