Nóż do chleba 200mm (YG-02223)
Opis
nóż do pieczywa marki yato o długości ostrza 205mm.
wykonany jest z najwyższej jakości kutej stali niemieckiej x50crmov15, o twardości hrc 55-58, co gwarantuje, że ostrza są:
- bardzo ostre
- trwałe
- posiadają doskonałe właściwości tnące
- łatwe do czyszczenia
dzięki temu noże yato doskonale nadają się do profesjonalnej pracy w gastronomii, zwłaszcza do krojenia pieczywa.
wieloetapowy proces produkcyjny, przeprowadzony z zachowaniem najwyższych wymogów jakościowych zapewnia, że każdy z etapów, takich jak kucie, hartowanie, szlifowanie czy ostrzenie wykonane są bardzo starannie i precyzyjnie. Rezultatem tego jest nóż kucharski yato.
istotnym elementem noża yato jest rękojeść. Wykonana z antypoślizgowego materiału posiada specjalnie wyprofilowany, ergonomiczny kształt, żeby zapewnić jak największy komfort pracy. Gładka powierzchnia, bez połączeń nitowanych, uniemożliwia gromadzenie się resztak co jest zgodne z wymogami haccp. ważnym zagadnieniewm jest także kwestia bezpieczeństaw podczas użytkowania. Dlatego nóż yato posiada specjalną nasadę przy połączeniu ostrza z rękojeścią. zapobiega ona ześlizgnięciu się dłoni na ostrze eleminując ryzyko poważnego skaleczenia się.
całkowita długość noża wynosi 340mm, a ostrza 205mm. Jego grubość 2,5mm gwarantuje bardzo dużą stabilność noża podczas pracy.
nóż pakowany jest osobno w blister, estetycznie prezentującym się na regale sklepowym.
Dane techniczne
Grubość | 2,5 |
Długość | 205 / 340 |
Materiał | X50CrMoV15 |
Wyświetlane są wszystkie opinie (pozytywne i negatywne). Nie weryfikujemy, czy pochodzą one od klientów, którzy kupili dany produkt.