do kasy suma: 0,00 zł
Dania na stole szwedzkim, w czym serwować
Dania na stole szwedzkim, w czym serwować

Stół szwedzki to popularna forma poczęstunku, z którego goście zaproszeni na organizowane przyjęcia lub spotkania biznesowe, a także ci przebywający w hotelach mogą korzystać w sposób bezpośredni i samodzielny. Menu powinno być przygotowane z myślą o każdym z nich tak, by zarówno dorośli, jak i dzieci mając swoje preferencje smakowe, mogli skorzystać z serwowanych dań.

Śniadanie w kilku smakach

Śniadanie jest pierwszym posiłkiem w ciągu dnia, dlatego warto, by było nie tylko sycące, ale i dawało energię. Posiłki podawane w restauracji hotelowej w formie bufetu szwedzkiego, są nie tylko wygodne dla gości, ale i ze względu na różnorodność, w większości przypadków spełniają ich oczekiwania i preferencje smakowe. Dania słodkie i słone, podawane na ciepło i na zimno dają swobodę wyboru, a przy tym pozwalają na skosztowanie nowych potraw, nawet w minimalnej ilości, bez potrzeby zamawiania całej porcji. Posiłki są serwowane w pojemnikach specjalnie dostosowanych i sprzyjających zaoszczędzeniu miejsca na stole, jak na przykład w proponowanych przez naszą firmę kolumnach i stojakach bufetowych . Dania wymagające utrzymania stałej temperatury mogą być podawane w podgrzewaczach stołowych okrągłych albo w większych podgrzewaczach prostokątnych. Gorąca woda na herbatę doskonale utrzyma swoją temperaturę w specjalnych termosach, jak na przykład termos stołowy z pompką 5l. Wszelkiego rodzaju akcesoria na stół ułatwią organizację posiłków i umiejętne wykorzystanie całej dostępnej powierzchni. Dyspensery na herbatę pozwolą gościom według własnych upodobań wybrać dowolny rodzaj i smak wyśmienitego napoju.

Bankiety i przyjęcia przy szwedzkim stole

Organizowanie przyjęć, konferencji czy spotkań towarzyskich wymaga często serwowania posiłków. W takim przypadku idealnym rozwiązaniem jest przygotowanie popularnego stołu szwedzkiego, na którym mogą znaleźć się zarówno przystawki, przekąski, dania gorące, jak i desery czy napoje. Estetycznie podane różnorodne potrawy zaspokoją apetyt, a przede wszystkim pozwolą gościom na samodzielny wybór ulubionego smaku w takiej ilości, jaką preferują. Naczynia do serwowania wyróżniają się różnym stylem i formą. Od klasycznych ze szkła, ceramiki i porcelany do nowoczesnych, stylizowanych na granitowe, czy drewnianych i kamionkowych w stylu eko i retro. Niektóre z nich nawiązują również swoim wyglądem do tradycyjnych naczyń kraju, z jakiego pochodzi danie, jak choćby linia ZEN w stylu japońskim czy linia ARABESQUE, która powstała z myślą o kuchni hiszpańskiej. Dla wielbicieli gorących napojów doskonałą kawę przygotuje automatyczny ekspres do kawy, a jeśli potrawy są wrażliwe na wysokie temperatury, wtedy z pewnością doskonałym rozwiązaniem będą misy i witryny chłodzące, które nie tylko zachowają żywność w idealnym stanie, ale i efektownie ją zaprezentują. Szeroki asortyment szkła i porcelany to praktyczne szklanki, filiżanki i spodki czy kieliszki, do wyboru zarówno w nowoczesnym stylu minimalistycznym, jak i klasycznym nawiązującym do tradycji. Duża różnorodność kształtów i form dostępnych wyrobów ze szkła i porcelany daje możliwość dostosowania zastawy stołu szwedzkiego do rodzaju podawanych potraw i napojów, tak, by zachwyciły gości nie tylko smakiem, ale i niezwykłą estetyką.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper Premium