Profesjonalne urządzenia rozdrabniające

W profesjonalnych kuchniach urządzenia rozdrabniające ułatwiają pracę przy obróbce żywności i znacznie ją przyspieszają. W każdej kuchni pożądane są zatem takie urządzenia, jak ręczne miksery, roboty wielofunkcyjne, krajalnice, szatkownice do warzyw, obieraczki, sokowirówki, a także wilki i kutry. Horeca Polska przygotowała dla swoich klientów ofertę urządzeń, które dobrze spełniają swoje zadania, są wytrzymałe i chętnie kupowane przez doświadczonych specjalistów zarządzających kuchniami. Skompletowanie wyposażenia kuchennego dobrej jakości i unowocześnienie kuchni nie wymaga już odwiedzenia wielu sklepów, ponieważ znajdziesz u nas wszystko, co jest potrzebne w optymalnie wyposażonej kuchni i wybierzesz sprzęt dokładnie dostosowany do twoich potrzeb.

Czy można szybciej rozdrabniać?

Szatkownice do warzyw, a także specjalne krajalnice do warzyw i owoców oraz mandoliny usprawniają proces przygotowania nawet największej ilości produktów przy znacznie mniejszym wysiłku niż tradycyjne krojenie. Łatwo w ten sposób uzyskać różne plastry, kostki, słupki, czy wiórki, w zależności od wybranej tarczy tnącej.
Horeca Polska proponuje także miksery ręczne, przedstawiając całą gamę urządzeń o różnej wielkości i mocy oraz z wieloma końcówkami. Doskonale sprawdzają się w produkcji m.in. sosów, dipów i kremów. W profesjonalnej kuchni powinny się także znaleźć wielofunkcyjne roboty kuchenne mieszają i miksują, ale także umożliwiają mielenie, siekanie oraz emulgowanie. Niektóre z nich mają funkcję podgrzewania i utrzymywania temperatury. Profesjonalne roboty są przygotowane do długiej, bezawaryjnej pracy, więc idealnie wypełnią swoje zadanie nawet w największych kuchniach.

Jak usprawnić przygotowywanie mięs i wędlin?

Najpopularniejszymi urządzeniami służącymi do mielenia mięs i ryb są kutry i wilki. W wilkach mieli się mięso i ryby, zarówno surowe, jak i gotowane, a stopień rozdrobnienia zależy od zastosowanego sitka. Specjalne przystawki zwiększają ich funkcjonalność o możliwość rozdrabniania warzyw, czy flaków. Kutry bardzo dokładnie rozdrabniają mięso, ale można ich używać także do mieszania mięsa z przyprawami, czy warzywami.
W miejscach, w których przygotowuje się wędliny, obowiązkowym wyposażeniem są profesjonalne nadziewarki do kiełbas, jak np. nadziewarka do kiełbas Yato Gastro, która w ciągu godziny jest w stanie przetworzyć 17 kg mięsa. W burgerowniach uznaniem cieszą się specjalne maszynki do hamburgerów, np. maszynka do burgerów Yato Gastro, która znacznie przyspiesza przygotowywanie burgerów mięsnych, rybnych, czy wegetariańskich.
Profesjonalne krajalnice służą do przygotowywania wędlin i serów, mają regulację grubości krojonych plastrów i są w stanie pracować w dość szybkim tempie.

Dlaczego potrzebujesz sokowirówki?

Coraz częściej pojawiają się wśród klientów osoby, które szukają jak najmniej przetworzonej żywności. Jeśli w Twoim lokalu gastronomicznym wszystkie potrawy są przygotowywane na miejscu i raczej nie korzysta się z półproduktów, zapewne konsumenci, zamawiając coś do picia, pytają o świeżo wyciskane soki. Jeśli zatem zależy Ci na dostarczaniu najlepszych dań i napojów, wśród wyposażenia Twojej kuchni powinny znaleźć się również profesjonalne wyciskarki do owoców i warzyw, dzięki którym możliwe będzie przygotowywanie świeżych soków z sezonowych owoców i warzyw. Profesjonalne wyciskarki są w stanie przerobić wiele kilogramów owoców i warzyw w krótkim czasie i są przystosowane do ciągłej pracy. Zwykle urządzenia tego typu pracują bardzo cicho, a więc można z nich korzystać także bezpośrednio przy klientach.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl