- Artykuły jednorazowe
- Kuchnia
- Naczynia kuchenne
- Pojemniki gastronomiczne GN
- Przybory kuchenne
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria do dekoracji potraw
- Dyspensery i dozowniki do sosów
- Urządzenia kuchenne
- Zastawa stołowa
- Meble ze stali nierdzewnej
- Zmywalnia i higiena
- Odzież gastronomiczna
- Bar - wyposażenie
- Catering
- Pizzeria
- Cukiernia
- Outlet
- Nowości
- Promocje
4,82 zł
Cena regularna:
5,35 zł
3,92 zł
Cena regularna:
4,35 zł
53,92 zł
Cena regularna:
59,91 zł
43,84 zł
Cena regularna:
48,71 zł
28,48 zł
Cena regularna:
31,64 zł
23,15 zł
Cena regularna:
25,72 zł
91,01 zł
Cena regularna:
101,12 zł
73,99 zł
Cena regularna:
82,21 zł
138,03 zł
Cena regularna:
153,37 zł
112,22 zł
Cena regularna:
124,69 zł
91,01 zł
Cena regularna:
101,12 zł
73,99 zł
Cena regularna:
82,21 zł
93,60 zł
Cena regularna:
103,79 zł
76,10 zł
Cena regularna:
84,38 zł
60,75 zł
Cena regularna:
67,50 zł
49,39 zł
Cena regularna:
54,88 zł
94,04 zł
Cena regularna:
104,49 zł
76,46 zł
Cena regularna:
84,95 zł
8,65 zł
Cena regularna:
9,10 zł
7,03 zł
Cena regularna:
7,40 zł
30,97 zł
Cena regularna:
32,60 zł
25,18 zł
Cena regularna:
26,50 zł
130,44 zł
Cena regularna:
144,93 zł
106,05 zł
Cena regularna:
117,83 zł
173,92 zł
Cena regularna:
193,24 zł
141,40 zł
Cena regularna:
157,11 zł
35,82 zł
Cena regularna:
39,80 zł
29,12 zł
Cena regularna:
32,36 zł
12,30 zł
Cena regularna:
12,95 zł
10,00 zł
Cena regularna:
10,53 zł
118,75 zł
Cena regularna:
125,00 zł
96,54 zł
Cena regularna:
101,63 zł
91,89 zł
Cena regularna:
102,10 zł
74,71 zł
Cena regularna:
83,01 zł
140,49 zł
Cena regularna:
156,10 zł
114,22 zł
Cena regularna:
126,91 zł
136,69 zł
Cena regularna:
151,88 zł
111,13 zł
Cena regularna:
123,48 zł
16,20 zł
Cena regularna:
18,00 zł
13,17 zł
Cena regularna:
14,63 zł
Noże do wędlin świetnie sprawdzą się w restauracjach, sklepach, fast foodach i bufetach. Specjalnie wyprofilowane ostrza spełniają swoją funkcję podczas krojenia dużych szynek, boczków i kiełbas. Każdy kucharz ma swoje preferencja, dlatego w naszym sklepie dostępny jest tak obszerny wachlarz noży do krojenia wędlin i mięsa. Wysokiej klasy stal, z jakiej zostały wykonane prezentowane noże, zapewnia im długą żywotność i precyzję w krojeniu wędlin, mięsa, słoniny czy kiełbasy.
Nóż do krojenia wędlin
Może się wydawać, że nóż do wędlin to nic szczególnego. Co może być wyjątkowego w nożu do mięsa? Otóż jest to bardzo ważny element w pracy na kuchni. Podczas przygotowywania przekąsek na zimno lub przystawek takich jak minikanapki ważna jest precyzja i kunszt kucharza. Im więcej przygotuje on osobiście, tym lepiej świadczy to o autorze dania. Oczywiście można użyć maszyn elektrycznych podczas krojenia wędlin, jednak rękodzielnicze zdolności szefów kuchni zaczynają się właśnie od perfekcyjnego władania ostrzem.
W naszym sklepie każdy wymagający kucharz znajdzie odpowiedni nóż dla siebie. Ostrze do krojenia wędlin to narzędzie, jakie powinien posiadać zarówno początkujący, jak i wprawiony szef kuchni. Noże do rolad, słoniny czy wędlin różnią się nieco od noży do krojenia ciast czy warzyw. Mają dłuższe sztywne ostrza i często zaokrąglone końce wolnego brzegu, tak aby nie szarpać włókien potrawy.
Profesjonalny wybór
Specjalnie wyprofilowana rączka noży daje stabilność podczas krojenia, aby cięcie było perfekcyjne i równe. Dzięki ostremu wolnemu brzegowi plastry są dokładnie takie, jakie powinny być. Wszystko zależy od decyzji i wprawy kucharza. Długie i sztywne ostrza pozwalają panować nad ruchem, a stal nierdzewna zapewnia długą żywotność i szybkie czyszczenie ostrza, co jest istotne w czasie pracy w kuchni.
Noże do krojenia mięsa również przydają się w codziennym gotowaniu. Duże kawałki produktu dobrze poporcjować za pomocą długiego noża z ostrym końcem. Włókna nie będą poszarpane, a każdy kawałek będzie wyglądał niemal identycznie. Oczywiście każdy kucharz ma swoje upodobania i należy dobrać tak nóż do siebie, aby panować nad nim całkowicie, dlatego w naszych propozycjach jest tak wiele możliwości.
Ostrze idealne
Szacunek do mięsa w kuchni jest bardzo ważny, ponieważ to cenny produkt, który poddaje się obróbce termicznej. Z niecodziennych produktów kucharz tworzy niespotykane smaki i kompozycje, tak aby zawsze zaskakiwać swoich gości. W kuchni bardzo ważna jest powtarzalność. Klienci bowiem często wracają do restauracji, po to aby zjeść konkretne danie. Żeby mieć pewność, że danie będzie smakowało i wyglądało tak, jak powinno, kucharz doprowadza je do perfekcji, a zaczyna od obróbki, czyli kroi mięso nożem przystosowanym do produktu.
Noże do krojenia mięsa i wędlin są sztywne, aby zapobiec wyginaniu się ostrza podczas krojenia. Dlaczego? Nie tylko dla bezpieczeństwa, ale także dla lepszej kontroli. Każdy kawałek powinien wyglądać tak samo – taką pewność można mieć tylko przy użyciu właściwego ostrza. Wybierając odpowiednie ostrze do konkretnego produktu, stwarzasz sobie większe szanse na sukces podczas dalszej obróbki.