- Artykuły jednorazowe
- Kuchnia
- Naczynia kuchenne
- Pojemniki gastronomiczne GN
- Przybory kuchenne
- Akcesoria kuchenne
- Akcesoria do dekoracji potraw
- Dyspensery i dozowniki do sosów
- Urządzenia kuchenne
- Zastawa stołowa
- Meble ze stali nierdzewnej
- Zmywalnia i higiena
- Odzież gastronomiczna
- Bar - wyposażenie
- Catering
- Pizzeria
- Cukiernia
- Outlet
- Nowości
- Promocje
Wysyłka w
68,88 zł
Cena regularna:
72,50 zł
56,00 zł
Cena regularna:
58,94 zł
22,15 zł
Cena regularna:
24,61 zł
18,01 zł
Cena regularna:
20,01 zł
125,30 zł
Cena regularna:
139,22 zł
101,87 zł
Cena regularna:
113,19 zł
19,00 zł
Cena regularna:
20,00 zł
15,45 zł
Cena regularna:
16,26 zł
9,98 zł
Cena regularna:
10,50 zł
8,11 zł
Cena regularna:
8,54 zł
78,38 zł
Cena regularna:
82,50 zł
63,72 zł
Cena regularna:
67,07 zł
10,07 zł
Cena regularna:
10,60 zł
8,19 zł
Cena regularna:
8,62 zł
39,11 zł
Cena regularna:
43,45 zł
31,80 zł
Cena regularna:
35,33 zł
78,30 zł
Cena regularna:
87,00 zł
63,66 zł
Cena regularna:
70,73 zł
95,00 zł
Cena regularna:
105,56 zł
77,24 zł
Cena regularna:
85,82 zł
67,20 zł
Cena regularna:
74,67 zł
54,63 zł
Cena regularna:
60,71 zł
137,52 zł
Cena regularna:
152,80 zł
111,80 zł
Cena regularna:
124,23 zł
69,77 zł
Cena regularna:
77,52 zł
56,72 zł
Cena regularna:
63,02 zł
127,58 zł
Cena regularna:
141,76 zł
103,72 zł
Cena regularna:
115,25 zł
55,61 zł
Cena regularna:
61,79 zł
45,21 zł
Cena regularna:
50,24 zł
47,84 zł
Cena regularna:
53,16 zł
38,89 zł
Cena regularna:
43,22 zł
36,83 zł
Cena regularna:
40,92 zł
29,94 zł
Cena regularna:
33,27 zł
64,32 zł
Cena regularna:
67,70 zł
52,29 zł
Cena regularna:
55,04 zł
15,39 zł
Cena regularna:
16,20 zł
12,51 zł
Cena regularna:
13,17 zł
139,54 zł
Cena regularna:
155,04 zł
113,45 zł
Cena regularna:
126,05 zł
Noże do wędlin świetnie sprawdzą się w restauracjach, sklepach, fast foodach i bufetach. Specjalnie wyprofilowane ostrza spełniają swoją funkcję podczas krojenia dużych szynek, boczków i kiełbas. Każdy kucharz ma swoje preferencja, dlatego w naszym sklepie dostępny jest tak obszerny wachlarz noży do krojenia wędlin i mięsa. Wysokiej klasy stal, z jakiej zostały wykonane prezentowane noże, zapewnia im długą żywotność i precyzję w krojeniu wędlin, mięsa, słoniny czy kiełbasy.
Nie znaleziono produktów spełniających podane kryteria.
Nóż do krojenia wędlin
Może się wydawać, że nóż do wędlin to nic szczególnego. Co może być wyjątkowego w nożu do mięsa? Otóż jest to bardzo ważny element w pracy na kuchni. Podczas przygotowywania przekąsek na zimno lub przystawek takich jak minikanapki ważna jest precyzja i kunszt kucharza. Im więcej przygotuje on osobiście, tym lepiej świadczy to o autorze dania. Oczywiście można użyć maszyn elektrycznych podczas krojenia wędlin, jednak rękodzielnicze zdolności szefów kuchni zaczynają się właśnie od perfekcyjnego władania ostrzem.
W naszym sklepie każdy wymagający kucharz znajdzie odpowiedni nóż dla siebie. Ostrze do krojenia wędlin to narzędzie, jakie powinien posiadać zarówno początkujący, jak i wprawiony szef kuchni. Noże do rolad, słoniny czy wędlin różnią się nieco od noży do krojenia ciast czy warzyw. Mają dłuższe sztywne ostrza i często zaokrąglone końce wolnego brzegu, tak aby nie szarpać włókien potrawy.
Profesjonalny wybór
Specjalnie wyprofilowana rączka noży daje stabilność podczas krojenia, aby cięcie było perfekcyjne i równe. Dzięki ostremu wolnemu brzegowi plastry są dokładnie takie, jakie powinny być. Wszystko zależy od decyzji i wprawy kucharza. Długie i sztywne ostrza pozwalają panować nad ruchem, a stal nierdzewna zapewnia długą żywotność i szybkie czyszczenie ostrza, co jest istotne w czasie pracy w kuchni.
Noże do krojenia mięsa również przydają się w codziennym gotowaniu. Duże kawałki produktu dobrze poporcjować za pomocą długiego noża z ostrym końcem. Włókna nie będą poszarpane, a każdy kawałek będzie wyglądał niemal identycznie. Oczywiście każdy kucharz ma swoje upodobania i należy dobrać tak nóż do siebie, aby panować nad nim całkowicie, dlatego w naszych propozycjach jest tak wiele możliwości.
Ostrze idealne
Szacunek do mięsa w kuchni jest bardzo ważny, ponieważ to cenny produkt, który poddaje się obróbce termicznej. Z niecodziennych produktów kucharz tworzy niespotykane smaki i kompozycje, tak aby zawsze zaskakiwać swoich gości. W kuchni bardzo ważna jest powtarzalność. Klienci bowiem często wracają do restauracji, po to aby zjeść konkretne danie. Żeby mieć pewność, że danie będzie smakowało i wyglądało tak, jak powinno, kucharz doprowadza je do perfekcji, a zaczyna od obróbki, czyli kroi mięso nożem przystosowanym do produktu.
Noże do krojenia mięsa i wędlin są sztywne, aby zapobiec wyginaniu się ostrza podczas krojenia. Dlaczego? Nie tylko dla bezpieczeństwa, ale także dla lepszej kontroli. Każdy kawałek powinien wyglądać tak samo – taką pewność można mieć tylko przy użyciu właściwego ostrza. Wybierając odpowiednie ostrze do konkretnego produktu, stwarzasz sobie większe szanse na sukces podczas dalszej obróbki.