



27,55 zł
Cena regularna:
29,00 zł
22,40 zł
Cena regularna:
23,58 zł

297,00 zł
Cena regularna:
330,00 zł
241,46 zł
Cena regularna:
268,29 zł
Noże do wędlin świetnie sprawdzą się w restauracjach, sklepach, fast foodach i bufetach. Specjalnie wyprofilowane ostrza spełniają swoją funkcję podczas krojenia dużych szynek, boczków i kiełbas. Każdy kucharz ma swoje preferencja, dlatego w naszym sklepie dostępny jest tak obszerny wachlarz noży do krojenia wędlin i mięsa. Wysokiej klasy stal, z jakiej zostały wykonane prezentowane noże, zapewnia im długą żywotność i precyzję w krojeniu wędlin, mięsa, słoniny czy kiełbasy.
Nóż do krojenia wędlin
Może się wydawać, że nóż do wędlin to nic szczególnego. Co może być wyjątkowego w nożu do mięsa? Otóż jest to bardzo ważny element w pracy na kuchni. Podczas przygotowywania przekąsek na zimno lub przystawek takich jak minikanapki ważna jest precyzja i kunszt kucharza. Im więcej przygotuje on osobiście, tym lepiej świadczy to o autorze dania. Oczywiście można użyć maszyn elektrycznych podczas krojenia wędlin, jednak rękodzielnicze zdolności szefów kuchni zaczynają się właśnie od perfekcyjnego władania ostrzem.
W naszym sklepie każdy wymagający kucharz znajdzie odpowiedni nóż dla siebie. Ostrze do krojenia wędlin to narzędzie, jakie powinien posiadać zarówno początkujący, jak i wprawiony szef kuchni. Noże do rolad, słoniny czy wędlin różnią się nieco od noży do krojenia ciast czy warzyw. Mają dłuższe sztywne ostrza i często zaokrąglone końce wolnego brzegu, tak aby nie szarpać włókien potrawy.
Profesjonalny wybór
Specjalnie wyprofilowana rączka noży daje stabilność podczas krojenia, aby cięcie było perfekcyjne i równe. Dzięki ostremu wolnemu brzegowi plastry są dokładnie takie, jakie powinny być. Wszystko zależy od decyzji i wprawy kucharza. Długie i sztywne ostrza pozwalają panować nad ruchem, a stal nierdzewna zapewnia długą żywotność i szybkie czyszczenie ostrza, co jest istotne w czasie pracy w kuchni.
Noże do krojenia mięsa również przydają się w codziennym gotowaniu. Duże kawałki produktu dobrze poporcjować za pomocą długiego noża z ostrym końcem. Włókna nie będą poszarpane, a każdy kawałek będzie wyglądał niemal identycznie. Oczywiście każdy kucharz ma swoje upodobania i należy dobrać tak nóż do siebie, aby panować nad nim całkowicie, dlatego w naszych propozycjach jest tak wiele możliwości.
Ostrze idealne
Szacunek do mięsa w kuchni jest bardzo ważny, ponieważ to cenny produkt, który poddaje się obróbce termicznej. Z niecodziennych produktów kucharz tworzy niespotykane smaki i kompozycje, tak aby zawsze zaskakiwać swoich gości. W kuchni bardzo ważna jest powtarzalność. Klienci bowiem często wracają do restauracji, po to aby zjeść konkretne danie. Żeby mieć pewność, że danie będzie smakowało i wyglądało tak, jak powinno, kucharz doprowadza je do perfekcji, a zaczyna od obróbki, czyli kroi mięso nożem przystosowanym do produktu.
Noże do krojenia mięsa i wędlin są sztywne, aby zapobiec wyginaniu się ostrza podczas krojenia. Dlaczego? Nie tylko dla bezpieczeństwa, ale także dla lepszej kontroli. Każdy kawałek powinien wyglądać tak samo – taką pewność można mieć tylko przy użyciu właściwego ostrza. Wybierając odpowiednie ostrze do konkretnego produktu, stwarzasz sobie większe szanse na sukces podczas dalszej obróbki.