18,60 zł
Cena regularna:
20,67 zł
15,12 zł
Cena regularna:
16,80 zł
11,02 zł
Cena regularna:
11,60 zł
8,96 zł
Cena regularna:
9,43 zł
25,04 zł
Cena regularna:
27,82 zł
20,36 zł
Cena regularna:
22,62 zł
10,07 zł
Cena regularna:
10,60 zł
8,19 zł
Cena regularna:
8,62 zł
28,48 zł
Cena regularna:
31,64 zł
23,15 zł
Cena regularna:
25,72 zł
137,52 zł
Cena regularna:
152,80 zł
111,80 zł
Cena regularna:
124,23 zł
20,90 zł
Cena regularna:
22,00 zł
16,99 zł
Cena regularna:
17,89 zł
40,09 zł
Cena regularna:
42,20 zł
32,59 zł
Cena regularna:
34,31 zł
97,26 zł
Cena regularna:
108,07 zł
79,07 zł
Cena regularna:
87,86 zł
66,45 zł
Cena regularna:
73,83 zł
54,02 zł
Cena regularna:
60,02 zł
18,23 zł
Cena regularna:
20,25 zł
14,82 zł
Cena regularna:
16,46 zł
2,00 zł
Cena regularna:
2,10 zł
1,63 zł
Cena regularna:
1,71 zł
68,88 zł
Cena regularna:
72,50 zł
56,00 zł
Cena regularna:
58,94 zł
119,31 zł
Cena regularna:
132,57 zł
97,00 zł
Cena regularna:
107,78 zł
13,30 zł
Cena regularna:
14,00 zł
10,81 zł
Cena regularna:
11,38 zł
148,32 zł
Cena regularna:
164,80 zł
120,59 zł
Cena regularna:
133,98 zł
60,75 zł
Cena regularna:
67,50 zł
49,39 zł
Cena regularna:
54,88 zł
32,73 zł
Cena regularna:
36,37 zł
26,61 zł
Cena regularna:
29,57 zł
23,82 zł
Cena regularna:
26,47 zł
19,37 zł
Cena regularna:
21,52 zł
22,15 zł
Cena regularna:
24,61 zł
18,01 zł
Cena regularna:
20,01 zł
Smażone, pieczone i zapiekane potrawy goszczą w menu wielu restauracji. By dania te były jak najlepsze, warto do ich przygotowywania wykorzystać wysokiej jakości, żeliwne naczynia do zapiekania. Jeśli poszukujesz najwyższej jakości produktów przeznaczonych do użytku profesjonalnego i domowego, zapoznaj się z ofertą naszej hurtowni gastronomicznej. Zobacz dostępne naczynia do zapiekania:
Zalety żeliwnych naczyń do zapiekania
Wykonane z żeliwa naczynia do zapiekania są wyjątkowo wytrzymałe i zapewniają optymalną obróbkę termiczną potraw. Posiadają one również szereg innych zalet:
- są uniwersalne – można w nich smażyć, piec, gotować i dusić,
- do przygotowania w nich jedzenia nie trzeba używać tłuszczu, bądź do gotowania wystarczy jego niewielka ilość – dania są dzięki temu zdrowsze,
- doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu potraw, wymagających długiej obróbki termicznej,
- równomiernie rozprowadzają ciepło, dzięki czemu dania mają lepsze walory smakowe,
- dobrze nagrzewają się nawet na małym ogniu, co pozwala zaoszczędzić energię – i pieniądze.
Naczynia żeliwne świetnie sprawdzają się w profesjonalnej i domowej kuchni, jednak by sprawdzały się świetnie przez długie lata, należy o nie odpowiednio dbać.
Jak dbać o żeliwne naczynia i garnki?
Przed pierwszym użytkiem żeliwne naczynie do zapiekania należy dokładnie umyć wodą – koniecznie bez dodatku detergentów. Następnie, trzeba je osuszyć i natrzeć jadalnym tłuszczem, takim jak np. olej lub masło. Po każdym smażeniu, trzeba je dokładnie wyczyścić – również bez płynu do naczyń. Jak to zrobić? Przede wszystkim – nie namaczać, nawet w przypadku silnych zabrudzeń. Mocno brudne, żeliwne garnki można czyścić za pomocą niewielkich ilości sody oczyszczonej bądź zalać je wodą i zagotować ją w nich, co powinno doprowadzić do samoczynnego oddzielenia się zanieczyszczeń. Żeliwne naczynia trzeba również odpowiednio konserwować – mniej-więcej raz na miesiąc powinno się je natłuścić, nalewając do nich tłuszcz zwierzęcy bądź roślinny i podgrzewając go, aż do całkowitego wchłonięcia go przez garnek.
Naczynia do zapiekania w naszej ofercie
W naszej hurtowni gastronomicznej zakupisz szereg wysokiej jakości, żeliwnych naczyń do zapiekania, takich jak:
- mini ganki o pojemności 0,45 l,
- mini patelnie o pojemności 0,4 i 0,6 l,
- półmiski o pojemnościach od 0,5 do 0,8 l, z drewnianymi podstawami w komplecie.
Nasze naczynia doskonale sprawdzą się w gotowaniu, smażeniu i pieczeniu potraw, a także w ich serwowaniu. Bez obaw możesz używać je w piekarniku i na wszystkich rodzajach kuchenek. Zapraszamy do zakupów online!