Opcje przeglądania
Producent
Materiał
Odstęp między prowadnicami
Odstęp pomiędzy półkami
Nośność
Wydajność
Waga
Grubość
Szerokość
Długość
Wymiary
Norma gastronomiczna
Materiał
Grubość dna
Średnica
Pojemność
Cena
  • od
    do
Promocje
Profesjonalny podgrzewacz uchylny GN 1/1
Profesjonalny podgrzewacz uchylny GN 1/1
1 610,00 zł 1 529,00 zł
szt.
Podgrzewacz prostokątny TWIN zestw 2 szt.
Podgrzewacz prostokątny TWIN zestw 2 szt.
490,00 zł 441,00 zł
szt.
Podgrzewacz okrągły PREMIUM  szkło, duży
Podgrzewacz okrągły PREMIUM szkło, duży
3 600,00 zł 3 240,00 zł
szt.
Nowości

Naczynia do zapiekania

Smażone, pieczone i zapiekane potrawy goszczą w menu wielu restauracji. By dania te były jak najlepsze, warto do ich przygotowywania wykorzystać wysokiej jakości, żeliwne naczynia do zapiekania. Jeśli poszukujesz najwyższej jakości produktów przeznaczonych do użytku profesjonalnego i domowego, zapoznaj się z ofertą naszej hurtowni gastronomicznej. Zobacz dostępne naczynia do zapiekania:

Czytaj dalej

 

Zalety żeliwnych naczyń do zapiekania

Wykonane z żeliwa naczynia do zapiekania są wyjątkowo wytrzymałe i zapewniają optymalną obróbkę termiczną potraw. Posiadają one również szereg innych zalet:

  • są uniwersalne – można w nich smażyć, piec, gotować i dusić,
  • do przygotowania w nich jedzenia nie trzeba używać tłuszczu, bądź do gotowania wystarczy jego niewielka ilość – dania są dzięki temu zdrowsze,
  • doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu potraw, wymagających długiej obróbki termicznej,
  • równomiernie rozprowadzają ciepło, dzięki czemu dania mają lepsze walory smakowe,
  • dobrze nagrzewają się nawet na małym ogniu, co pozwala zaoszczędzić energię – i pieniądze.

Naczynia żeliwne świetnie sprawdzają się w profesjonalnej i domowej kuchni, jednak by sprawdzały się świetnie przez długie lata, należy o nie odpowiednio dbać.

Jak dbać o żeliwne naczynia i garnki?

Przed pierwszym użytkiem żeliwne naczynie do zapiekania należy dokładnie umyć wodą – koniecznie bez dodatku detergentów. Następnie, trzeba je osuszyć i natrzeć jadalnym tłuszczem, takim jak np. olej lub masło. Po każdym smażeniu, trzeba je dokładnie wyczyścić – również bez płynu do naczyń. Jak to zrobić? Przede wszystkim – nie namaczać, nawet w przypadku silnych zabrudzeń. Mocno brudne, żeliwne garnki można czyścić za pomocą niewielkich ilości sody oczyszczonej bądź zalać je wodą i zagotować ją w nich, co powinno doprowadzić do samoczynnego oddzielenia się zanieczyszczeń. Żeliwne naczynia trzeba również odpowiednio konserwować – mniej-więcej raz na miesiąc powinno się je natłuścić, nalewając do nich tłuszcz zwierzęcy bądź roślinny i podgrzewając go, aż do całkowitego wchłonięcia go przez garnek.

Naczynia do zapiekania w naszej ofercie

W naszej hurtowni gastronomicznej zakupisz szereg wysokiej jakości, żeliwnych naczyń do zapiekania, takich jak:

  • mini ganki o pojemności 0,45 l,
  • mini patelnie o pojemności 0,4 i 0,6 l,
  • półmiski o pojemnościach od 0,5 do 0,8 l, z drewnianymi podstawami w komplecie.

Nasze naczynia doskonale sprawdzą się w gotowaniu, smażeniu i pieczeniu potraw, a także w ich serwowaniu. Bez obaw możesz używać je w piekarniku i na wszystkich rodzajach kuchenek. Zapraszamy do zakupów online!

 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl