Opcje przeglądania
Producent
Materiał
Cena
  • od
    do
Nowości
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny 20l Horeca Polska
82,00 zł 42,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny 12,9l Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny 12,9l Horeca Polska
52,00 zł 32,00 zł
szt.
Przyprawnik ocet i oliwa 0,5l
Przyprawnik ocet i oliwa 0,5l
48,00 zł
szt.
Przyprawnik ocet i oliwa 0,12l
Przyprawnik ocet i oliwa 0,12l
38,00 zł
szt.
Promocje
Koszyczek do serwowania przystawek
Koszyczek do serwowania przystawek
36,99 zł 26,90 zł
szt.
Patera dwustopniowa
Patera dwustopniowa
56,00 zł 45,00 zł
szt.
Koszyczek do serwowania przystawek
Koszyczek do serwowania przystawek
51,99 zł 38,00 zł
szt.

Naczynia do zapiekania

Smażone, pieczone i zapiekane potrawy goszczą w menu wielu restauracji. By dania te były jak najlepsze, warto do ich przygotowywania wykorzystać wysokiej jakości, żeliwne naczynia do zapiekania. Jeśli poszukujesz najwyższej jakości produktów przeznaczonych do użytku profesjonalnego i domowego, zapoznaj się z ofertą naszej hurtowni gastronomicznej. Zobacz dostępne naczynia do zapiekania:

Czytaj dalej

 

Zalety żeliwnych naczyń do zapiekania

Wykonane z żeliwa naczynia do zapiekania są wyjątkowo wytrzymałe i zapewniają optymalną obróbkę termiczną potraw. Posiadają one również szereg innych zalet:

  • są uniwersalne – można w nich smażyć, piec, gotować i dusić,
  • do przygotowania w nich jedzenia nie trzeba używać tłuszczu, bądź do gotowania wystarczy jego niewielka ilość – dania są dzięki temu zdrowsze,
  • doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu potraw, wymagających długiej obróbki termicznej,
  • równomiernie rozprowadzają ciepło, dzięki czemu dania mają lepsze walory smakowe,
  • dobrze nagrzewają się nawet na małym ogniu, co pozwala zaoszczędzić energię – i pieniądze.

Naczynia żeliwne świetnie sprawdzają się w profesjonalnej i domowej kuchni, jednak by sprawdzały się świetnie przez długie lata, należy o nie odpowiednio dbać.

Jak dbać o żeliwne naczynia i garnki?

Przed pierwszym użytkiem żeliwne naczynie do zapiekania należy dokładnie umyć wodą – koniecznie bez dodatku detergentów. Następnie, trzeba je osuszyć i natrzeć jadalnym tłuszczem, takim jak np. olej lub masło. Po każdym smażeniu, trzeba je dokładnie wyczyścić – również bez płynu do naczyń. Jak to zrobić? Przede wszystkim – nie namaczać, nawet w przypadku silnych zabrudzeń. Mocno brudne, żeliwne garnki można czyścić za pomocą niewielkich ilości sody oczyszczonej bądź zalać je wodą i zagotować ją w nich, co powinno doprowadzić do samoczynnego oddzielenia się zanieczyszczeń. Żeliwne naczynia trzeba również odpowiednio konserwować – mniej-więcej raz na miesiąc powinno się je natłuścić, nalewając do nich tłuszcz zwierzęcy bądź roślinny i podgrzewając go, aż do całkowitego wchłonięcia go przez garnek.

Naczynia do zapiekania w naszej ofercie

W naszej hurtowni gastronomicznej zakupisz szereg wysokiej jakości, żeliwnych naczyń do zapiekania, takich jak:

  • mini ganki o pojemności 0,45 l,
  • mini patelnie o pojemności 0,4 i 0,6 l,
  • półmiski o pojemnościach od 0,5 do 0,8 l, z drewnianymi podstawami w komplecie.

Nasze naczynia doskonale sprawdzą się w gotowaniu, smażeniu i pieczeniu potraw, a także w ich serwowaniu. Bez obaw możesz używać je w piekarniku i na wszystkich rodzajach kuchenek. Zapraszamy do zakupów online!

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl