Kuchnia to serce i najważniejsze miejsce w każdym lokalu gastronomicznym, bez względu czy jest to elegancka restauracja, czy niewielka budka z fast foodem. W kuchni przygotowywane są potrawy, których jakość przekłada się na sukces całego przedsięwzięcia, dlatego też wyposażenie kuchni gastronomicznej jest niezwykle istotne.
170,78 zł
Cena netto: 138,85 zł
227,00 zł
Cena netto: 184,55 zł
310,80 zł
Cena netto: 252,68 zł
381,87 zł
Cena netto: 310,46 zł
585,54 zł
Cena netto: 476,05 zł
153,81 zł
Cena netto: 125,05 zł
200,48 zł
Cena netto: 162,99 zł
258,82 zł
Cena netto: 210,42 zł
325,65 zł
Cena netto: 264,76 zł
360,66 zł
Cena netto: 293,22 zł
428,54 zł
Cena netto: 348,41 zł
651,30 zł
Cena netto: 529,51 zł
Przeznaczenie wyposażenia kuchni gastronomicznej
Należy pamiętać, iż wyposażenie profesjonalnej kuchni musi być przemyślaną decyzją, uzależnioną od charakteru lokalu, dostępnej powierzchni, przyłączy wodno-kanalizacyjnych oraz energii elektrycznej. Sprzęty oraz meble muszą być w pełni funkcjonalne, aby ułatwić pracę. Wybór urządzeń musi spełniać także normy sanitarno-higieniczne, BHP oraz wytyczne HACCP. Odpowiednie wyposażenie kuchni pozwoli na utrzymanie kosztów eksploatacji na optymalnym poziomie.
Zróżnicowane wyposażenie kuchenne
Im bardziej zróżnicowane urządzenia dostępne w kuchni gastronomicznej, tym łatwiejsza i szybsza praca. W dzisiejszych czasach kucharze mogą korzystać z dóbr techniki, która nie tylko ułatwia codzienne czynności, ale przede wszystkim daje nowe możliwości. Nowoczesne produkty wyposażone są w panele elektroniczne, które dają możliwość programowania i zapamiętywania określonych czynności. Ułatwia to znacznie pracę i daje możliwość odtworzenia potraw przez mniej wykwalifikowany personel.
Podstawowe wyposażenie kuchni gastronomicznej
W naszym sklepie dostępna jest szeroka oferta wyposażenia kuchni, począwszy od drobnych akcesoriów po naczynia oraz specjalistyczne urządzenia grzewcze, chłodnicze i rozdrabniające.
Podstawowe wyposażenie kuchni to stalowe meble oraz urządzenia grzewcze typu kuchenki gastronomiczne, patelnie uchylne, piec konwekcyjno-parowy czy kocioł warzelny. Wszystkie produkty wymagające niskich temperatur powinny być przechowywane w szafie chłodniczej lub mroźniczej. W wielu miejscach niezastąpione są także winiarki, kostkarki i łuskarki. Na etapie przygotowania potraw pomocne są urządzenia rozdrabniające takie jak robot wielofunkcyjny, obieraczka do ziemniaków, kutry i wilki gastronomiczne, mikser planetarny, szatkownica czy krajalnica. Przy wszystkich procesach obróbki żywności niezbędne są naczynia takie jak garnki stalowe o dużych pojemnościach, patelnie czy pojemniki GN.
Skorzystaj już teraz z oferty Horecapolska.pl i wyposaż swoją kuchnię!