Opcje przeglądania
Producent
Odstęp między prowadnicami
Odstęp pomiędzy półkami
Nośność
Wydajność
Waga
Grubość
Szerokość
Długość
Wymiary
Norma gastronomiczna
Materiał
Grubość dna
Średnica
Pojemność
Cena
  • od
    do
Promocje
Podgrzewacz okrągły
Podgrzewacz okrągły
199,00 zł 179,00 zł
szt.
Kruszarka do lodu
Kruszarka do lodu
128,00 zł 108,00 zł
szt.
Kontakt grill PANINI
Kontakt grill PANINI
815,00 zł 678,00 zł
szt.
Pojemnik termoizolacyjny GN 1/1
Pojemnik termoizolacyjny GN 1/1
99,99 zł 84,99 zł
szt.
Nowości

Drippery

Dripper to jeden z symboli ostatniej, kawowej rewolucji, której myślą przewodnią jest stawianie na jakość kawy i parzenie jej metodami przelewowymi. Jeśli prowadzisz nowoczesną kawiarnię i chcesz wzbogacić swoją ofertę o kawy alternatywne, zaopatrz się w to urządzenie. Znajdziesz je w naszej hurtowni gastronomicznej – dowiedz się więcej o dripperach i uzupełnij swoje wyposażenie.

Czytaj dalej

Dripper szklany Dripper szklany kolor czarny
Producent: -
Cena 40,00 zł
szt.
zobacz więcej

Czym jest dripper?

Dripper jest niewielkim urządzeniem o kształcie stożka, którego boki nachylone są pod kątem 60 stopni – dzięki temu, idealnie pasują do niego standardowe, papierowe filtry do kawy. W dripperze kawę zaparza się, przelewając przez jej zmielone ziarna gorącą wodę. Powstały napar swobodnie przesącza się wąskim strumieniem do podstawionego pod dripper dzbanka. Urządzenia różnią się swoją pojemnością – w zależności od jego rozmiaru, w dripperze przygotujesz 350, 500-600 lub nawet 750 ml kawy.

Jak zaparzyć kawę w dripperze?

By poprawnie przygotować kawę w dripperze, należy trzymać się pewnych zasad. W tej metodzie parzenia wykorzystuje się kawę grubo zmieloną i jednorodną – a więc wyłącznie pochodzącą z danego regionu i plantacji, bez żadnych domieszek. Ważne są proporcje – na każde 6 g kawy powinno przypaść 100 ml wody. Przed rozpoczęciem parzenia, filtr i dripper należy przelać gorącą wodą. Potem wsypujemy odmierzoną kawę do filtra, ustawiamy całą konstrukcję na dzbanku i zaczynamy przelewanie gorącą wodą (o temperaturze 90-95 stopni). Proces parzenia powinien trwać 3 minuty. W tym czasie polewamy ziarna okrężnymi ruchami – nie wlewamy od razu całej wody, dawkujemy ją 2-3 razy. Powstała w ten sposób kawa jest wyjątkowo aromatyczna, wyraźnie wyczuwalne są w niej nuty smakowe, charakterystyczne dla ziaren danego gatunku – to napój dla prawdziwych koneserów.

Zaopatrz się w dripper w naszej hurtowni

Jeśli chcesz wprowadzić niezwykłą kawę z drippera do swojej oferty, poznaj nasze produkty. Oferujemy zarówno samo urządzenie, jak i cały komplet, zawierający wszystkie niezbędne akcesoria – dzbanek i filtry papierowe. Ponadto, nasze drippery różnią się pojemnością, wykorzystanym do ich produkcji materiałem, a także designem – z pewnością znajdziesz produkt, który spełni Twoje oczekiwania.

 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl