Opcje przeglądania
Producent
Odstęp między prowadnicami
Odstęp pomiędzy półkami
Nośność
Wydajność
Waga
Grubość
Szerokość
Długość
Wymiary
Norma gastronomiczna
Materiał
Grubość dna
Średnica
Pojemność
Cena
  • od
    do
Promocje
Warnik dwuściankowy z ociekaczem 9l
Warnik dwuściankowy z ociekaczem 9l
495,00 zł 470,00 zł
szt.
Witryna ekspozycyjna chłodnicza 235 l biała
Witryna ekspozycyjna chłodnicza 235 l biała
3 760,00 zł 3 465,00 zł
szt.
Automatyczny ekspres do kawy
Automatyczny ekspres do kawy
2 478,00 zł 1 935,00 zł
szt.

Drippery

Dripper to jeden z symboli ostatniej, kawowej rewolucji, której myślą przewodnią jest stawianie na jakość kawy i parzenie jej metodami przelewowymi. Jeśli prowadzisz nowoczesną kawiarnię i chcesz wzbogacić swoją ofertę o kawy alternatywne, zaopatrz się w to urządzenie. Znajdziesz je w naszej hurtowni gastronomicznej – dowiedz się więcej o dripperach i uzupełnij swoje wyposażenie.

Czytaj dalej

Dripper szklany Dripper szklany kolor czarny
Producent: -
Cena 40,00 zł
szt.
zobacz więcej

Czym jest dripper?

Dripper jest niewielkim urządzeniem o kształcie stożka, którego boki nachylone są pod kątem 60 stopni – dzięki temu, idealnie pasują do niego standardowe, papierowe filtry do kawy. W dripperze kawę zaparza się, przelewając przez jej zmielone ziarna gorącą wodę. Powstały napar swobodnie przesącza się wąskim strumieniem do podstawionego pod dripper dzbanka. Urządzenia różnią się swoją pojemnością – w zależności od jego rozmiaru, w dripperze przygotujesz 350, 500-600 lub nawet 750 ml kawy.

Jak zaparzyć kawę w dripperze?

By poprawnie przygotować kawę w dripperze, należy trzymać się pewnych zasad. W tej metodzie parzenia wykorzystuje się kawę grubo zmieloną i jednorodną – a więc wyłącznie pochodzącą z danego regionu i plantacji, bez żadnych domieszek. Ważne są proporcje – na każde 6 g kawy powinno przypaść 100 ml wody. Przed rozpoczęciem parzenia, filtr i dripper należy przelać gorącą wodą. Potem wsypujemy odmierzoną kawę do filtra, ustawiamy całą konstrukcję na dzbanku i zaczynamy przelewanie gorącą wodą (o temperaturze 90-95 stopni). Proces parzenia powinien trwać 3 minuty. W tym czasie polewamy ziarna okrężnymi ruchami – nie wlewamy od razu całej wody, dawkujemy ją 2-3 razy. Powstała w ten sposób kawa jest wyjątkowo aromatyczna, wyraźnie wyczuwalne są w niej nuty smakowe, charakterystyczne dla ziaren danego gatunku – to napój dla prawdziwych koneserów.

Zaopatrz się w dripper w naszej hurtowni

Jeśli chcesz wprowadzić niezwykłą kawę z drippera do swojej oferty, poznaj nasze produkty. Oferujemy zarówno samo urządzenie, jak i cały komplet, zawierający wszystkie niezbędne akcesoria – dzbanek i filtry papierowe. Ponadto, nasze drippery różnią się pojemnością, wykorzystanym do ich produkcji materiałem, a także designem – z pewnością znajdziesz produkt, który spełni Twoje oczekiwania.

 

do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl