

Producent
Cena
-
od
do



Przygotowanie dobrej pizzy wbrew pozorom nie jest łatwe i zależy od wielu czynników. Najistotniejszym z nich jest dobre ciasto, w tym temacie każdy kucharz ma swoją pilnie strzeżoną recepturę, która stanowi podwalinę do uzyskania uwielbianej na całym świecie doskonałej potrawy. Pyszny sos oraz dobór odpowiednich składników to kolejna kwestia. W momencie, kiedy mamy przygotowaną pizzą nie pozostaje nam nic innego jak wsadzić ją do pieca do pizzy.


Odpowiedni piec do pizzy
Odpowiedni piec jest niemniej ważny, jak i oryginalna receptura na ciasto. Tylko jaki wybrać? Nie każdy lokal posiada warunki na zamontowanie pieca opalanego drewnem. Nic straconego, producenci prześcigają się w produkcji nowoczesnych piecy do pizzy. Możemy wybierać spośród wielu modeli zarówno piece gazowe dedykowane z reguły do dużych pizzerii, jak i jeden z najpopularniejszych-piec do pizzy elektryczny. W niewielkich lokalach sprawdza się także kompaktowy piekarnik do pizzy. Idealny do budek gastronomicznych oraz food trucków. Warto wspomnieć o zaletach przenośnych pieców do pizzy, w każdej chwili możemy zmienić ich położenie zarówno w lokalu, jak i poza nim.
Wybierając piec do pieczenia pizzy, należy na wstępie wsiąść pod uwagę możliwości lokalu pod względem technicznym oraz przestrzennym oraz wydajność urządzenia, która powinna odpowiadać naszym indywidualnym potrzebom. Dobry piec elektryczny może nam upiec nawet 100 pizz w ciągu godziny. Budżet także jest nie mniej istotny, ponieważ niejednokrotnie ogranicza nasze wybory – piec do pizzy cena to znaczący czynnik, o którym nie należy zapominać.
Idealne dopasowanie
Piece do pizzy dostępne są w różnych rozmiarach, możemy w nich piec jedną, dwie, a nawet dwanaście sztuk jednocześnie. Dodatkowo możemy wybierać spośród modeli jedno lub dwukomorowych. Nie należy zapominać o wielkości komory pieca oraz średnicy pizzy, jaką chcemy wypiekać. Poszczególne piece różnią się wielkością wnętrza. Piece w zależności od modelu możemy ustawiać jeden na drugim, co jest nie tylko wygodne, ale pozwala także zaoszczędzić miejsce. Modułowa konstrukcja to także pomysł na rozbudowę w miarę rozwoju działalności. Piec do pizzy bardzo często jest ustawiany na specjalnej podstawie, która posiada przydatne półki na blachy.