76,85 zł
Cena regularna:
85,39 zł
62,48 zł
Cena regularna:
69,42 zł
10,63 zł
Cena regularna:
11,81 zł
8,64 zł
Cena regularna:
9,60 zł
21,71 zł
Cena regularna:
22,85 zł
17,65 zł
Cena regularna:
18,58 zł
14,73 zł
Cena regularna:
15,50 zł
11,98 zł
Cena regularna:
12,60 zł
63,70 zł
Cena regularna:
70,78 zł
51,79 zł
Cena regularna:
57,54 zł
14,82 zł
Cena regularna:
15,60 zł
12,05 zł
Cena regularna:
12,68 zł
17,09 zł
Cena regularna:
18,99 zł
13,89 zł
Cena regularna:
15,44 zł
8,65 zł
Cena regularna:
9,10 zł
7,03 zł
Cena regularna:
7,40 zł
7,12 zł
Cena regularna:
7,50 zł
5,79 zł
Cena regularna:
6,10 zł
49,74 zł
Cena regularna:
55,27 zł
40,44 zł
Cena regularna:
44,93 zł
1,43 zł
Cena regularna:
1,50 zł
1,16 zł
Cena regularna:
1,22 zł
91,01 zł
Cena regularna:
101,12 zł
73,99 zł
Cena regularna:
82,21 zł
37,80 zł
Cena regularna:
42,00 zł
30,73 zł
Cena regularna:
34,15 zł
78,22 zł
Cena regularna:
86,91 zł
63,59 zł
Cena regularna:
70,66 zł
55,61 zł
Cena regularna:
61,79 zł
45,21 zł
Cena regularna:
50,24 zł
78,30 zł
Cena regularna:
87,00 zł
63,66 zł
Cena regularna:
70,73 zł
12,30 zł
Cena regularna:
12,95 zł
10,00 zł
Cena regularna:
10,53 zł
130,44 zł
Cena regularna:
144,93 zł
106,05 zł
Cena regularna:
117,83 zł
32,74 zł
Cena regularna:
36,38 zł
26,62 zł
Cena regularna:
29,58 zł
24,13 zł
Cena regularna:
25,40 zł
19,62 zł
Cena regularna:
20,65 zł
Smażone, pieczone i zapiekane potrawy goszczą w menu wielu restauracji. By dania te były jak najlepsze, warto do ich przygotowywania wykorzystać wysokiej jakości, żeliwne naczynia do zapiekania. Jeśli poszukujesz najwyższej jakości produktów przeznaczonych do użytku profesjonalnego i domowego, zapoznaj się z ofertą naszej hurtowni gastronomicznej. Zobacz dostępne naczynia do zapiekania:
Półmisek żeliwny z uchwytami 0,8 l
21 x 15 cm, drewniana podstawa w komplecie
Dostępność: duża ilość
Wysyłka w: 5 dni
Zalety żeliwnych naczyń do zapiekania
Wykonane z żeliwa naczynia do zapiekania są wyjątkowo wytrzymałe i zapewniają optymalną obróbkę termiczną potraw. Posiadają one również szereg innych zalet:
- są uniwersalne – można w nich smażyć, piec, gotować i dusić,
- do przygotowania w nich jedzenia nie trzeba używać tłuszczu, bądź do gotowania wystarczy jego niewielka ilość – dania są dzięki temu zdrowsze,
- doskonale sprawdzają się w przygotowywaniu potraw, wymagających długiej obróbki termicznej,
- równomiernie rozprowadzają ciepło, dzięki czemu dania mają lepsze walory smakowe,
- dobrze nagrzewają się nawet na małym ogniu, co pozwala zaoszczędzić energię – i pieniądze.
Naczynia żeliwne świetnie sprawdzają się w profesjonalnej i domowej kuchni, jednak by sprawdzały się świetnie przez długie lata, należy o nie odpowiednio dbać.
Jak dbać o żeliwne naczynia i garnki?
Przed pierwszym użytkiem żeliwne naczynie do zapiekania należy dokładnie umyć wodą – koniecznie bez dodatku detergentów. Następnie, trzeba je osuszyć i natrzeć jadalnym tłuszczem, takim jak np. olej lub masło. Po każdym smażeniu, trzeba je dokładnie wyczyścić – również bez płynu do naczyń. Jak to zrobić? Przede wszystkim – nie namaczać, nawet w przypadku silnych zabrudzeń. Mocno brudne, żeliwne garnki można czyścić za pomocą niewielkich ilości sody oczyszczonej bądź zalać je wodą i zagotować ją w nich, co powinno doprowadzić do samoczynnego oddzielenia się zanieczyszczeń. Żeliwne naczynia trzeba również odpowiednio konserwować – mniej-więcej raz na miesiąc powinno się je natłuścić, nalewając do nich tłuszcz zwierzęcy bądź roślinny i podgrzewając go, aż do całkowitego wchłonięcia go przez garnek.
Naczynia do zapiekania w naszej ofercie
W naszej hurtowni gastronomicznej zakupisz szereg wysokiej jakości, żeliwnych naczyń do zapiekania, takich jak:
- mini ganki o pojemności 0,45 l,
- mini patelnie o pojemności 0,4 i 0,6 l,
- półmiski o pojemnościach od 0,5 do 0,8 l, z drewnianymi podstawami w komplecie.
Nasze naczynia doskonale sprawdzą się w gotowaniu, smażeniu i pieczeniu potraw, a także w ich serwowaniu. Bez obaw możesz używać je w piekarniku i na wszystkich rodzajach kuchenek. Zapraszamy do zakupów online!