Nowości
MOCASSINO BLACK
MOCASSINO BLACK
129,00 zł
szt.
MOCASSINO WHITE
MOCASSINO WHITE
129,00 zł
szt.
Obuwie ochronne ZOCCOLO BLACK
Obuwie ochronne ZOCCOLO BLACK
129,00 zł
szt.
Obuwie ochronne ZOCCOLO WHITE
Obuwie ochronne ZOCCOLO WHITE
129,00 zł
szt.
Promocje
Pojemnik termoizolacyjny GN 1/1 Horeca Polska
Pojemnik termoizolacyjny GN 1/1 Horeca Polska
124,00 zł 84,00 zł
szt.
Sabot Steelite czarny Portwest
Sabot Steelite czarny Portwest
119,00 zł 107,00 zł
szt.
Bluza szefa kuchni biała Kent
Bluza szefa kuchni biała Kent
57,00 zł 52,00 zł
szt.

Syfony do bitej śmietany

Bita śmietana to pyszny dodatek do lodów, deserów, sałatek owocowych, ciast, jak również kawy czy gorącej czekolady. Aby ją szybko przyrządzić mamy dla Ciebie specjalny syfon do bitej śmietany. To niewielkie urządzenie (już od 0,25 ml), jedno z wielu akcesoriów cukierniczych, przyda się w każdej cukierni, restauracji czy gospodarstwie domowym. Używając tego syfonu sporządzisz potrawy cieszące nie tylko podniebienie, ale i oczy.

Czytaj dalej

 

Syfony - jak używać

Syfony do bitej śmietany to urządzenie wygodne i łatwe w obsłudze. Butla syfonu często wykonana jest ze stali nierdzewnej wysokiej jakości, o ciekawym, nowoczesnym designie.  Syfony, które oddajemy w Twoje ręce, są wyprodukowane z materiałów przetestowanych w kontakcie z żywnością.  Aby ubić śmietankę wystarczy ją wlać do butli, odkręcić końcówkę przeznaczoną do nabojów, włożyć nabój i zakręcić. Po dokręceniu gaz zawarty w naboju przechodzi do śmietanki. Wstrząsamy kilkakrotnie syfonem i od tego momentu mamy produkt gotowy do użycia. W trakcie tworzenia bitej śmietany, syfon winien znajdować

się w pozycji pionowej. Wystarczy już tylko skierować końcówkę na miejsce, gdzie chcemy umieścić śmietanę (deser, kawa, czekolada itp.) i gotowe. Duże znaczenie ma również fakt, że taki syfon w cukierni, czy też lodziarni,możemy użyć w obecności klienta.

Dla urozmaicenia, producenci proponują również syfony z różnymi końcówkami do dekorowania dań i deserów. Możemy wykonać również bitą śmietanę smakową. Poza tym na rynku dostępne są syfony o różnej pojemności. W gospodarstwie domowym przyda się mały syfon o pojemności 0,25 ml, a w cukierni zastosowanie znajdzie większe rozwiązanie o pojemności 0.5 l, a nawet 1,0 l. Niewykorzystaną śmietanę, która zostanie w syfonie możemy przechować w lodówce przez kilka dni. Co ciekawe, określone typy syfonów do bitej śmietany mogą znaleźć również zastosowanie do musów owocowych i sosów na ciepło.

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl